Οι αγρότες έκαναν την απειλή τους πράξη και έκλεισαν την εθνική οδό στο κόμβο της Νίκαιας για δυο ώρες την Κυριακή, στέλνοντας σαφές μήνυμα στην κυβέρνηση πως αν δεν ικανοποιηθούν τα αιτήματά τους σε ό,τι αφορά τη φορολογία τους, θα αποκλείσουν με τα τρακτέρ επ ' αόριστον οδικά δίκτυα σε όλη τη χώρα.

Επίσης, οι αγρότες της Αχαΐας έκλεισαν και την εθνική Πατρών - Κορίνθου, ενώ στις εθνικές οδούς Μακεδονίας, Θεσσαλίας, Ηπείρου, Στερεάς Ελλάδας και Πελοποννήσου έχουν στηθεί πάνω από 35 μπλόκα με αποτέλεσμα η κυκλοφορία των αυτοκινήτων σε πολλά σημεία να γίνεται από παρακαμπτήριους δρόμους.

Παρά το γεγονός ότι η κυβέρνηση αύξησε το αφορολόγητο από τις 10,000 στις 15,000 ευρώ σε ότι αφορά τα βιβλία εσόδων -εξόδων, οι αγρότες δεν κάνουν πίσω.

Αύριο Δευτέρα σχεδιάζουν να ανοίξουν τις μπάρες των διοδίων σε πολλές περιοχές της χώρας, ενώ θα πραγματοποιηθούν και παραστάσεις διαμαρτυρίας έξω από δεκάδες εφορίες .

Αντιπροσωπεία αγροτών από μπλόκα όλης της Ελλάδας θα συναντηθεί αύριο το μεσημέρι στη Βουλή με εκπροσώπους κομμάτων. Από αυτή τη συνάντηση θα εξαρτηθεί και το μέλλον των κινητοποιήσεών τους.

BINTEO STAR