​Το Κέντρο Ελέγχου Φορολογουμένων Μεγάλου Πλούτου (ΚΕΦΟΜΕΠ), μετά τα πρώτα 46 ονόματα για «εξαγωγή» από τη χώρα αδήλωτων 100 εκατ. ευρώ, ανακάλυψε τώρα, άλλους 600 φορολογούμενους που έχουν διακινήσει μεγάλα ποσά χωρίς προηγουμένως να τα έχουν δηλώσει στην Εφορία.

Σε αυτό τον κατάλογο, που στάλθηκε στην προηγούμενη εβδομάδα στην ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών περιλαμβάνονται γνωστοί Έλληνες επιχειρηματίες, γιατροί, δικηγόροι, πολιτικοί μηχανικοί αλλά και τρεις γαλάζιοι βουλευτές, για τους οποίους ο έλεγχος διαπίστωσε ότι έχουν διακινήσει συνολικά σε τράπεζες του εξωτερικού από το 2009 έως και το 2012(τις χρονιές δηλαδή που υπογράφαμε τα μνημόνια) πάνω από 2 δις ευρώ μαύρο χρήμα!

Επίσης όπως γράφει το "Πρώτο Θέμα", ο έλεγχος διαπίστωσε ότι δύο πολύ γνωστοί Έλληνες επιχειρηματίες έχουν καταθέσεις άνω των 20 εκατ. ευρώ έκαστος, που δεν δικαιολογούνται.

Οι 600 αυτοί φορολογούμενοι θα κληθούν τις επόμενες ημέρες από τις φορολογικές αρχές να δικαιολογήσουν πού βρήκαν τα χρήματα, τα οποία για την Εφορία θεωρούνται «μαύρα», αφού δεν έχουν δηλωθεί στις φορολογικές δηλώσεις των τελευταίων 10 ετών. Οι «600» θα παραλάβουν αύριο Δευτέρα μια επιστολή, στην οποία θα αναγράφεται ότι εντός των επομένων πέντε ημερών θα πρέπει να προσέλθουν στα γραφεία του ΚΕΦΟΜΕΠ στη λεωφόρο Κηφισίας.

Στην περίπτωση που δεν μπορέσουν να δικαιολογήσουν τα αδήλωτα ποσά, τότε θα τους επιβληθούν φόροι και πρόστιμα που προβλέπονται από τη νομοθεσία. Αυτό αφορά και τους τρεις πολιτικούς με τα αδήλωτα χρήματα που έβγαλαν στο εξωτερικό, το ύψος των οποίων είναι λίγο παραπάνω από 1 εκατ. ευρώ για τον καθένα.