Άλλο ένα παράδειγμα το�� «θέληση να υπάρχει και όλα τα άλλα έρχονται» είναι ο Γιάννης Γεωργούλης.

Ο νεαρός από την Χίο είναι ο ιδιοκτήτης του «Santorini Souvlaki Bar» στο… Πεκίνο!

santorini-souvlaki-bar.jpg

Εδώ και 1,5 χρόνο μαζί με την φίλη και συμφοιτήτριά του, δημοσιογράφο στο επάγγελμα, Δανάη Μακρή, έχουν ανοίξει σουβλατζίδικο εστιατόριο στην κινέζικη πρωτεύουσα και πάνε πάρα πολύ καλά, παρόλο που οι δυσκολίες είναι καθημερινές.

«Συνάντησα άπειρες δυσκολίες, το τεράστιο πολιτισμικό χάσμα, το κενό της γλώσσας, τις συνήθειες των ανθρώπων, τις διαδικασίες ώστε να ιδρύσεις μια εταιρία στην Κίνα και τη γραφειοκρατία. Πάρα πολλές δυσκολίες, που συνάμα κάνουν το όλο εγχείρημα εξαιρετικά ενδιαφέρον», λέει και προσθέτει πώς «Για να ανοίξεις μια επιχείρηση στην Κίνα τίθενται κάποιες προϋποθέσεις, που αν δεν πληροίς δεν είσαι νόμιμος. Συνεπώς δεν υπάρχει διέξοδος. Είτε θα συμβαδίσεις με όλους τους νόμους και θα περιμένεις υπομονετικά είτε δεν θα ιδρύσεις ποτέ».

logo.jpg

Η ιδέα να δοκιμάσουν τις δυνάμεις τους στην Κίνα ήρθε έτσι απλά, μετά από ένα ταξίδι στην περιοχή. «Το καλοκαίρι του 2012 βρίσκομαι στο Πεκίνο για διακοπές και συνειδητοποιώ ότι θα ήθελα να έχω μια εμπειρία ζωής σε αυτή την χώρα», λέει.

Πάντως, μεγάλο ρόλο έπαιξε και η αποδοχή που ε��χαν από τους ανθρώπους εκεί, αφού όπως υποστηρίζει οι Κινέζοι εκτιμούν τους Έλληνες και χαμογελούν όποτε γνωρίζουν κάποιον από την χώρα μας.