​Τα διορθωτικά μέτρα της κυβέρνησης για την φορολογία των αγροτών δεν τους έπεισαν για αυτό και παραμένουν με αναμμένα τα τρακτέρ τους σε αρκετούς κόμβους της χώρας.

Μάλιστα το απόγευμα του Σαββάτου, εκπρόσωποι από 23 μπλόκα της χώρας απηύθυναν προσκλητήριο για μαζική συμμετοχή στο συλλαλητήριο της Κυριακής στο μπλόκο της Νίκαιας , επιχειρώντας με αυτόν τον τρόπο να δώσουν μία μορφή πανελλαδικής κινητοποίησης στην αυριανή συγκέντρωση.

Στην συνεδρίαση που πραγματοποιήθηκε, αποφασίστηκε δυναμική συνέχιση των κινητοποιήσεων μέχρι να ικανοποιηθούν τα αιτήματά τους

Την Δευτέρα, αντιπροσωπεία αγροτών θα επιδιώξει να συναντηθεί με τους αρχηγούς των πολιτικών κομμάτων, εν αναμονή και απάντησης από τον υπουργό Οικονομικών Γ.Στουρνάρα, από τον οποίο ήδη έχουν ζητήσει συνάντηση.

Για την ίδια μέρα θα επιδιωχθεί να ανοίξουν οι αγρότες τις μπάρες των διοδίων που βρίσκονται στην περιοχή ευθύνης του κάθε μπλόκου.

Επίσης, στο πλαίσιο του γενικού συντονισμού θα πραγματοποιηθούν παραστάσεις διαμαρτυρίας αγροτών έξω από τις εφορίες.

Εν τω μεταξύ, όπως αναλυτικά γράψαμε και νωρίτερα στο star.gr, παρατείνεται, από σήμερα Σάββατο έως και την Πέμπτη, 13 Φεβρουαρίου, η απαγόρευση της κυκλοφορίας όλων των οχημάτων στην παλαιά εθνική οδό Αθηνών - Θεσσαλονίκης, από τον κόμβο Νίκαιας έως τον κόμβο Βιοκαρπέτ, λόγω των αγροτικών κινητοποιήσεων.