Πρώτη δημοσίευση:18:30

Σε τραγωδία μετατράπηκε ο αγώνας Dragster στο πρώην ανατολικό αεροδρόμιο της Αθήνας, όταν ένα αυτοσχέδιο παπάκι την ώρα που έφτανε στο τέρμα «χτυπήθηκε» από μια άλλη μηχανή μεγάλου κυβισμού με αποτέλεσμα ένας άνθρωπος να χάσει άδοξα την ζωή του.

Ο ειδικά διαμορφωμένος χώρος, που ήταν να φιλοξενήσει αθλητές αυτοκινήτου και μοτοσυκλέτας γέμισε με …. αίμα, παγώνοντας τα χαμόγελα συμμετεχόντων και θεατών, καθώς δύο από τους αναβάτες μεταφέρθηκαν εσπευσμένα στο νοσοκομείο σε πολύ σοβαρή κατάσταση και τελικά ο ένας κατέληξε.

Ο συγκεκριμένος αγώνας που θεωρείται….. προπόνηση ξεκίνησε λίγο μετά τις 11.00 το πρωί του Σαββάτου. Οι συμμετέχοντες που ξεπέρασαν τους 250 άρχισαν να καλύπτουν το λεγόμενο 400αρι και να «γράφουν» τους χρόνους τους, η κατάσταση όμως ανατράπηκε όταν λίγα λεπτά μετά τις 13:00 δύο νέα παιδιά συγκρούστηκαν την ώρα του τερματισμού

Σύμφωνα με πληροφορίες του STAR, ο αναβάτης μιας μηχανής μεγάλου κυβισμού στην κυριολεξία εμβόλισε τον συναθλητή του, καθώς εκείνη την ώρα η ταχύτητα με την οποία έπεσε πάνω του ήταν κοντά στα 200 χλμ./ώρα.

Το αποτέλεσμα ήταν να σκοτωθεί ακαριαία, σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΛ.ΑΣ ο νεαρός αναβάτης.

Οι αγώνες δεν είχαν δηλωθεί επίσημα- Χάθηκε πολύτιμος χρόνος

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΕΚΑΒ, οι αγώνες δεν είχαν δηλωθεί επίσημα, με αποτέλεσμα να υπάρξει ασυνεννοησία και καθυστέρηση στην μεταφορά των τραυματιών .

Αν και οι διοργανωτές είχαν φροντίσει να υπάρχει κάλυψη από ιδιωτικό ασθενοφόρο, η κακιά η ώρα και η εξέλιξη του αγώνα, τους ανάγκασε να απευθυνθούν στο ΕΚΑΒ, χωρίς ωστόσο να προσδιορίσουν επακριβώς το μέρος της διοργάνωσης.

Μιλώντας με το ΕΚΑΒ, οι υπεύθυνοι κάλεσαν ασθενοφόρο στην πίστα κάρτ του Ελληνικού, χωρίς να ενημερώσουν πως η συγκεκριμένη διοργάνωση γίνεται στο πρώην ανατολικό αεροδρόμιο με αποτέλεσμα να χαθεί πολύτιμος χρόνος.

Όταν τελικά το ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ έφτασε παρέλαβε τον έναν τραυματία μεταφέροντας τον αρχικά στο νοσοκομείο της Βούλας και στην συνέχεια στο ΚΑΤ, όπου οι γιατροί μετά από ώρες κατάφεραν τελικά να σταθεροποιήσουν την κατάσταση του.

Το άλλο παλικάρι ωστόσο δεν στάθηκε τυχερό και παρά τις προσπάθειες των γιατρών κατέληξε.

ΒΙΝΤΕΟ STAR