​Φορτωμένοι με βαλίτσες και αναμνήσεις περισσότεροι από 2.000 κάτοικοι του Ληξουρίου, εγκατέλειψαν σύμφωνα με πληροφορίες τα σπίτια τους και με πλοία έφυγαν από την Κεφαλονιά για να γλιτώσουν από τον εφιάλτη των Ρίχτερ.

Όσοι μένουν πίσω, όταν δεν μετρούν πληγές και δεν κουνιούνται από τους μετασεισμούς ξαποσταίνουν στα αυτοκίνητα και τα αντίσκηνα με την ελπίδα ότι η ζωή τους θα ξαναγίνει όπως πριν…..

Τα σπίτια είναι κλειστά και ο φόβος του πλιάτσικου έχει θέσει σε συναγερμό την αστυνομία, η οποία εντείνει τη νύχτα τις περιπολίες σε όλες τις γειτονιές και τα χωριά, που έχουν πληγεί.

«Είναι ο φόβος, ο χειρότερος ο εχθρός. Δεν ξέρω τώρα, αν θα κάνει, ή όχι, κάποιο μεγαλύτερο σεισμό» λέει ο Παναγιώτης Μπουρμπούλης από τα Χαβδάτα Ληξουρίου στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ο κ. Μπουρμπούλης είναι ένας από τους αυτούς που μαζί με την σύζυγό του, φιλοξενούνται στο πλοίο όπου και άλλοι σεισμοπαθείς έχουν βρει καταφύγιο στο λιμάνι του Αργοστολίου.

Ο σεισμός, λέει, τον έπιασε και τις δύο φορές στον ύπνο. Η στατικότητα του σπιτιού του, δεν έχει ακόμη ελεγχθεί.

«Κοιμόμαστε δέκα μέρες στο αυτοκίνητο. Σήμερα ήρθαμε στο πλοίο. Μέσα στο αυτοκίνητο ακούγαμε έναν υπόκωφο θόρυβο, μία βοή σαν να σκάνε δυναμίτες. Ακόμη και μέσα στο σπίτι ακούγεται κάθε δέκα λεπτά. Δεν μπορούμε να μείνουμε στο Ληξούρι» προσθέτει.

Μέσα στο ίδιο καράβι φιλοξενούνται 1.000 άτομα, οικογένειες με παιδάκια, ηλικιωμένοι και νέοι, είτε επειδή τα σπίτια τους κρίθηκαν ακατάλληλα, είτε για τον φόβο ενός μεγαλύτερου σεισμού. Στο πλοίο υπάρχει ιδιαίτερη φροντίδα για όλους, καθώς καλύπτονται όλες οι ανάγκες τους για φαγητό, θέρμανση και ύπνο. Τα θέμα που απασχολεί όλους, είναι η επόμενη μέρα…