Σκληρή κριτική για τα προβλήματα στο χώρο της Εκκλησίας άσκησε ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος. Ο κ. Ιερώνυμος μιλώντας στην εορτή του Αγίου Φωτίου στη Μονή Πεντέλης τόνισε πως η κοινωνία πλέον «μας βλέπει και δεν μας θέλει».

«Μας βλέπουνε και δεν μας θέλουνε» είπε ο κ. Ιερώνυμος αναφερόμενος στο πώς αντιμετωπίζει μέρος της κοινωνίας τον κλήρο, αγγίζοντας ταυτόχρονα ένα σημαντικό κοινωνικό ζήτημα που αντιμετωπίζει τα τελευταία χρόνια η Εκκλησία σε σχέση με την επαφή της με τον λαό ο οποίος θρησκεύει εκτός Εκκλησίας.

Μετά από αρκετές εισηγήσεις και προτάσεις που ακούστηκαν, ο Αρχιεπίσκοπος πήρε το λόγο για να πει αυτά που πολλές φορές συζητούνται στο εσωτερικό της Εκκλησίας αλλά λίγοι έχουν τολμήσει να παραδεχθούν δημόσια.

«Η ευθύνη είναι επάνω μας» είπε ο κ. Ιερώνυμος. «Και οι θεολόγοι και παπάδες, εμείς, έχουμε μεγάλη ευθύνη για όλο αυτό το κατάντημα».

Αίσθηση προκάλεσε η αναφορά του Αρχιεπισκόπου σε ορισμένες περιπτώσεις εντός της Εκκλησίας που αποφεύγουν να συνεργαστούν προκειμένου ο καθένας να δημιουργήσει τους δικούς του οπαδούς.

«Φτιάχνουμε στρατιώτες και οπαδούς και όχι μέλη της Εκκλησίας» είπε με νόημα.

Σε νοσοκομείο της Γερμανίας ο Αρχιεπίσκοπος

Σε νοσοκομείο της Γερμανίας θα εισαχθεί ο αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος, σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε η Αρχιεπισκοπή, προκειμένου να ακολουθήσει φυσικοθεραπευτική ειδική αγωγή. Ο κ. Ιερώνυμος θα μείνει στην κλινική του Μονάχου από τις 9 έως και τις 23 Φεβρουαρίου.

Η σχετική ανακοίνωση αναφέρει:

«O Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος θα βρίσκεται σε προγραμματισμένη ιατρική επίσκεψη στο Μόναχο της Γερμανίας από τις 9 Φεβρουαρίου έως και τις 23 Φεβρουαρίου, προκειμένου να ακολουθήσει ειδική φυσικοθεραπευτική ��γωγή λόγω των μυοσκελετικών προβλημάτων που οφείλονται στις ορθοπεδικές επεμβάσεις του παρελθόντος».