Πρώτη ανάρτηση: 07/02/2014 10:45

Ένταση επικράτησε στην Πανεπιστημίου μεταξύ αστυνομίας μελών της ΠΟΕ-ΟΤΑ και εκπαιδευτικών που πραγματοποίησαν συγκέντρωση έξω από το ΣτΕ κατά της διαθεσιμότητας. Έγινε περιορισμένη χρήση χημικών ενώ πετάχτηκαν και κάποιοι καφέδες.

Τα μέλη της ΠΟΕ-ΟΤΑ και οι εκπαιδευτικοί έκλεισαν και τις τρεις λωρίδες και αυτό προκάλεσε την αντίδραση της αστυνομίας που προσπαθεί να απωθήσει τους διαδηλωτές.

Τελικά, σύμφωνα με πληροφορίες του Star, μετά από διαπραγματεύσεις του προέδρου της ΟΛΜΕ και της ΠΟΕ ΟΤΑ με τον επικεφαλής της αστυνομίας, συμφωνήθηκε οι συγκεντρωμένοι να ανοίξουν για 20 λεπτά τη μία λωρίδα της Πανεπιστημίου ώστε να περάσουν τα λεωφορεία ενώ τα ΜΑΤ δεσμεύτηκαν να τους αφήσουν στην συνέχεια να κλείσουν και τις τρεις λωρίδες.

Αυτή τη στιγμή, εκπαιδευτικοί και εργαζόμενοι στους δήμους κατευθύνονται μέσω της Σταδίου στο υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης.

Να σημειωθεί ότι η ΟΛΜΕ πραγματοποιεί 24ωρη απεργία ενώ σε στάση εργασίας από τις 8 το πρωί ως τις 12 το μεσημέρι και συγκέντρωση έξω από το Συμβούλιο της Επικρατείας προχωρά και η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στο Υπουργείο Πολιτισμού (ΠΟΕ-ΥΠΠΟ). Στην κινητοποίηση συμμετέχει και ο Σύλλογος Ελλήνων Αρχαιολόγων.

Παράλληλα, νέα πανελλαδική κινητοποίηση προετοιμάζουν οι σχολικοί φύλακες, μετά την πεζοπορία – διαμαρτυρία που πραγματοποίησαν από τη Θεσσαλονίκη μέχρι την Αθήνα.