Σε κινητοποιήσεις κατά της διαθεσιμότητας προχωρούν σήμερα εκπαιδευτικοί αλλά και εργαζόμενοι στην τοπική αυτοδιοίκηση με αφορμή τη συζήτηση των προσφυγών στο Συμβούλιο της Επικρατείας.

Συγκεκριμένα, η ΟΛΜΕ πραγματοποιεί 24ωρη απεργία και στις 10:30 διοργανώνεται, στα Προπύλαια και έξω από το ΣτΕ, συλλαλητήριο, στο οποίο θα συμμετάσχουν και οι δάσκαλοι για τη διευκόλυνση των οποίων η Διδασκαλική Ομοσπονδία Ελλάδος (ΔΟΕ) έχει κηρύξει τρίωρη στάση εργασίας τις τρεις τελευταίες ώρες της πρωινής βάρδιας και τις τρεις πρώτες ώρες της απογευματινής.

Έξω από ΣτΕ θα συγκεντρωθούν επίσης στις 9 το πρωί εργαζόμενοι στην τοπική αυτοδιοίκηση και δημοτικοί αστυνομικοί, καθώς θα συζητηθεί η προσφυγή τους κατά του ν. 4172/2013 που επέβαλε τη διαθεσιμότητα.

Σε στάση εργασίας από τις 8 το πρωί ως τις 12 το μεσημέρι και συγκέντρωση στις 9 το πρωί έξω από το Συμβούλιο της Επικρατείας προχωρά και η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στο Υπουργείο Πολιτισμού (ΠΟΕ-ΥΠΠΟ). Στην κινητοποίηση συμμετέχει και ο Σύλλογος Ελλήνων Αρχαιολόγων.