Ιδανικό καιρό για εκδρομούλες θα έχει το Σαββατοκύριακο ενώ η θερμοκρασία θα σημείωνει άνοδο μέχρι και την Τρίτη...

Toπικές νεφώσ��ις περισσότερο αυξημένες στη Θεσσαλία, την Κεντρική και Ανατολική Στερεά, την Ανατολική Πελοπόννησο και το Κεντρικό και Νότιο Αιγαίο με τοπικές βροχές και σταδιακή βελτίωση, περιμένουμε την Παρασκευή. Λίγα χιόνια θα πέσουν στα ορεινά ενώ τοπικές καταιγίδες θα σημειωθούν στο Νοτιοανατολικό Αιγαίο.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 1 έως 13 βαθμούς στη Βόρεια Ελλάδα, από 7 έως 13 βαθμούς στην Κεντρική Ελλάδα, από 9 έως 15 βαθμούς στη Νότια Ελλάδα, από 5 έως 17 βαθμούς στη Δυτική Ελλάδα και από 9 έως 17 βαθμούς στα νησιά του Αιγαίου και την Κρήτη.

Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν ασθενείς και τοπικά τις πρωινές ώρες από ανατολικές διευθύνσεις ασθενείς έως μέτριοι και στο Ιόνιο ασθενείς.

Νεφώσεις με βροχές κατά περιόδους οι οποίες από το μεσημέρι και μετά θα σταματήσουν, περιμένουμε στην Αττική. Η θερμοκρασία στο κέντρο θα φτάσει τους 12 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι θα πνέουν ανατολικοί βορειοανατολικοί σχεδόν μέτριοι έως μέτριοι με βαθμιαία εξασθένηση.

Παροδικές νεφώσεις αυξημένες έως το μεσημέρι, περιμένουμε στη Θεσσαλονίκη. Η θερμοκρασία θα φτάσει τους 12 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι στο Θερμαϊκό θα πνέουν ασθενείς και το μεσημέρι νοτιοανατολικοί έως μέτριοι.

To Σάββατο πάλι, στα δυτικά θα έχουμε νεφώσεις οι οποίες σταδιακά θα αυξηθούν και θα σημειωθούν κυρίως μετά το μεσημέρι τοπικές βροχές και καταιγίδες πρόσκαιρα ισχυρές. Στις υπόλοιπες περιοχές, οι νεφώσεις θα είναι λίγες, σταδιακά όμως θα αυξηθούν στα βόρεια, τα κεντρικά και το ανατολικό Αιγαίο όπου θα σημειωθούν κυρίως από το απόγευμα τοπικές βροχές και πιθανώς στα βορειοανατολικά θα εκδηλωθούν σποραδικές καταιγίδες.

Στα ορεινά της Ηπείρου και της Δυτικής Στερεάς (σε υψόμετρο από 1.500 μέτρα) θα πέσουν λίγα χιόνια. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο.


Την Κυριακή και τη Δευτέρα, ο καιρός θα είναι ακόμα καλύτερος ενώ την Τρίτη η θερμοκρασία θα σημειώσει περαιτέρω άνοδο.