Ο εορτασμός της 14ης επετείου από την υπογραφή της Χάρτας των Παρισίων κατά του καρκίνου έγινε στο βασιλικό παρεκκλήσι των Βερσαλλιών στο Παρίσι.

Οικοδεσπότης της εκδήλωσης, ο πρωτεργάτης της Χάρτας, ο διακεκριμένος ογκολόγος και Πρόεδρος του Ιδρύματος για την υποστήριξη και εξειδικευμένη έρευνα κατά του Καρκίνου AVEC, Νταβίντ Καγιάτ.

«Το βραβείο της Χάρτας των Παρισίων απονέμεται επ’ ευκαιρία της επετείου υπογραφής της στις 4 Φεβρουαρίου 2000 στο Ελιζέ από τον πρόεδρο Ζακ Σιράκ. Ήταν εμπνευστής του πρώτου σχεδίου κατά του καρκίνου, ένα έργο πρωτότυπο και θαρραλέο για την εποχή γεμάτο γενναιοδωρία για τον συνάνθρωπο» ανέφερε ο κ. Καγιάτ.

Οι πάσχοντες από καρκίνο πρέπει να έχουν εύκολη πρόσβαση σε υψηλού επιπέδου υπηρεσίες υγείας και αυτός είναι ο στόχος της Χάρτας των Παρισίων, της διεθνούς αυτής σύμβασης.

Με ομόφωνη απόφαση της επιτροπής της Χάρτας των Παρισίων φέτος τιμώμενο πρόσωπο στην εκδήλωση ήταν η Πρόεδρος του Συλλόγου Φίλων Παιδιών με Καρκίνο ΕΛΠΙΔΑ, κυρία Μαριάννα Βαρδινογιάννη. Τιμήθηκε για την αξιοθαύμαστη προσφορά της στο πλευρό αυτών που δίνουν αγώνα ενάντια στην ασθένεια. Το έργο της εξήρε ο καθηγητής Καγιάτ.

«Το Μεγάλο Βραβείο της Χάρτας των Παρισίων απονέμεται στην κυρία Μαριάννα Βαρδινογιάννη. Εξετάζοντας την πορεία της αντιληφθήκαμε σε τι βαθμό η μάχη κατά του καρκίνου που δίνει η κυρία Βαρδινογιάννη συμβαδίζει με τις αρχές της Χάρτας των Παρισίων. Για αυτό αποφασίσαμε να της απονείμουμε φέτος το Μεγάλο Βραβείο. Το έργο της κυρίας Βαρδινογιάννη, εδώ και 24 χρόνια είναι ειλικρινά αξιοθ��ύμαστο» δήλωσε ο κ. Καγιάτ.

Στην κυρία Μαριάννα Βαρδινογιάννη απονεμήθηκε το Μεγάλο Βραβείο της Χάρτας των Παρισίων, μια σπουδαία διάκριση για την Πρόεδρο του Συλλόγου Φίλων Παιδιών με Καρκίνο ΕΛΠΙΔΑ αλλά και για την Ελλάδα.

«Η κυρία Βαρδινογιάννη έδωσε στην Ελλάδα μία αξιοσημείωτη ώθηση και πρέπει να αποτελέσει παράδειγμα και εκτός συνόρων καθώς οι δράσεις της κυρίας Βαρδινογιάννη χάρισαν αξιοπρέπεια σε άρρωστα παιδιά και άλλαξαν τον τρόπο με τον οποίο τα έβλεπε η κοινωνία άλλοτε» είπε ο κ. Καγιάτ.

Από την πλευρά της, η κυρία Μαριάννα Βαρδινογιάννη δήλωσε: «Θα ήθελα να εκφράσω τις θερμές μου ευχαριστίες και τον βαθύτατο σεβασμό μου στον Πρόεδρο του Ιδρύματος ΑVEC, καθηγητή Νταβίντ Καγιάτ, στα υπόλοιπα μέλη τ��ς Χάρτας των Παρισίων όπως και σε όλους σας. Αυτό το βραβείο μου δίνει τη δύναμη και το κουράγιο να συνεχίσω τον αγώνα στο πλευρό των παιδιών. Σας ευχαριστώ πολύ.»

Ανάμεσα στις προσωπικότητες διεθνούς κύρους που έδωσαν το «παρών» στην εκδήλωση ήταν και η πρώην πρώτη Κυρία της Γαλλίας Μπερναντέτ Σιράκ.
΄

Κάντε κλικ και δείτε το βίντεο...