Στην επικίνδυνη νέα μόδα του διαδικτύου, η οποία ονομάζεται… sexting αναφέρθηκε κατά την διάρκεια συνεδρίου για την «Παγκόσμια Ημέρα Ασφαλούς Πλοήγησης» στο διαδίκτυο, Ταξίαρχος, Μ. Σφακιανάκης.

Το συνέδριο, το οποίο διοργάν��σε η Υπηρεσία Οικονομικής Αστυνομίας και Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, επικεντρώθηκε στους κινδύνους που κρύβει το Διαδίκτυο για τα παιδιά και όπως εξήγησε ο κ. Σφακιανάκης από το 2006 έως το 2013 έγιναν πάνω από 600 συλλήψεις.

06022014dendias3.JPG

Στο συνέδριο παρευρέθηκε και ο υπουργός Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη, κ. Νίκος Δένδιας, ο οποίος κατά τον χαιρετισμό του έδειξε προς το ακροατήριο μια ζωγραφιά μαθητών.

«Για εμένα είναι πολύ συγκινητικό ότι σε μία παρόμοια εκδήλωση στα Γρεβενά αυτό το έφτιαξαν κοριτσάκια 4 χρονών και μου το έδωσαν. Τι δείχνει; Δείχνει τους αστυνομικούς σαν αγγέλους που προστατεύουν από τον κακό διάβολο. Θα το θυμάμαι και θα το κρατάω στη ζωή μου. Θα το αφήσω στην Ελληνική Αστυνομία όταν θα φύγω. Είναι ο πιο ωραίος τρόπος που κάποιος φαντάστηκε και είδε το ρόλο της Αστυνομίας στη ζωή του», είπε, ενώ τόνισε μεταξύ άλλων ότι η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος προσπαθεί να εκπαιδεύσει τα παιδιά και να ευαισθητοποιήσει τους γονείς ως προς τους κινδύνους, αλλά και τις ευκαιρίες που έχει το Διαδίκτυο.

06022014dendias6.JPG

«Αυτόν τον κόσμο δεν μπορούμε πια να τον αγνοήσουμε. Είναι ένα κομμάτι της ζωής όλων μας. Ζούμε όλοι με κάτι τέτοιο κοντά μας, μαζί μας, όλη μέρα. Παλιά, όταν εμείς ήμασταν παιδιά, παίζαμε στην πλατεία, οι γονείς μας ήξεραν με ποιον παίζουμε, ήξεραν τους γονείς του, εάν κάναμε κάτι στραβό, μας έλεγαν όχι με αυτόν, όχι με εκείνον, όχι τούτο, όχι το άλλο», είπε ακόμα και απευθυνόμενος προς τα παιδιά τόνισε: «εσείς τώρα μπαίνετε σε έναν κόσμο που οι γονείς σας δεν ξέρουν με ποιον μιλάτε ή με ποιον παίζετε, δεν μπορούν να το ξέρουν και γι αυτό δεν μπορούν να σας προστατέψουν από αυτό. Πρέπει λοιπόν εσείς παιδιά να ξέρετε, να μάθετε τους κανόνες που θα προστατεύετε τον εαυτό σας. Αυτός ο καινούργιος κόσμος είναι γεμάτος ευκαιρίες, αλλά είναι και γεμάτος κινδύνους», πρόσθεσε.
Δείτε ένα απόσπασμα στο βίντεο.