Άλλη μία σεισμική δόνηση μεγέθους 4,2 βαθμών της κλίμ��κας Ρίχτερ, σημειώθηκε στις 14.27, νοτιοανατολικά της Κυλλήνης ενώ το επίκεντρό της εντοπίζεται πολύ κοντά στην ξηρά. Ο σεισμός έγινε αισθητός στην Ηλεία, τη Ζάκυνθο, την Κεφαλονιά, την Αχαΐα και άλλες περιοχές της Δυτικής Ελλάδας.

Τα προκαταρκτικά στοιχεία από το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο της Αθήνας έδιναν μέγεθος 4,1 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ και το επίκεντρό του ήταν στο Ιόνιο Πέλαγος, μεταξύ Κυλλήνης και Ζακύνθου.

Το Ευρωμεσογειακό Σεισμολογικό Κέντρο αναθεώρησε προς τα κάτω, σε σχέση με την αρχική του εκτίμηση, το μέγεθος της δόνησης και αντί για 4,4 Ρίχτερ, δίνει 4,2 Ρίχτερ, με επίκεντρο 47 χιλιόμετρα βορειοδυτικά του Πύργου Ηλείας.

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι οι σεισμικές δονήσεις δεν έχουν τέλος… Το πρωί λίγο πριν τις 10:00 μια άλλη σεισμική δόνηση έγινε αισθητή στην Αττική.

Σύμφωνα, με το Γεωδυναμικό Ινσιτούτο ο σεισμός σημειώθηκε σε περιοχή κοντά στην Αμφίκλεια και είχε μέγεθος 4,3 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ.

Μέτρηση του Ευρωμεσογειακού Σεισμολογικού Κέντρου τοποθετεί το μέγεθος του σεισμού σε 4,4 βαθμούς της κλίμακας Ρίχτερ και το επίκεντρό του σε απόσταση 37 χλμ νοτιοανατολικά της Λαμίας.

Και όλα αυτά ενώ η Κεφαλονιά δεν έχει σταματήσει να κουνιέται μετά τους δύο κυρίους σεισμούς που έπληξαν το νησί στις 26 Ιανουαρίου και 3 Φεβρουαρίου αντίστοιχα.