Το δικό τους Γολγοθά ανεβαίνουν οι κάτοικοι της Κεφαλονιάς μετά το δεύτερο «χτύπημα» του Εγκέλαδου τα ξημερώματα της Δευτέρας.

Οι κόποι μιας ζωής χάθηκαν μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα ενώ δεν έχει σταματήσει να υπάρχει ο φόβος για έναν νέο μεγάλο σεισμό στο νησί.

Ο κ. Σπύρος είχε την ατυχία στο ίδιο οίκημα να στεγάζει και την επιχείρησή του, ένα μεγάλο χρωματοπωλείο 500 τ.μ, αλλά και το σπίτι του. Μετά τη σεισμική δόνηση το μέγεθος της καταστροφής είναι μεγάλο.

Όπως θα δείτε και στα πλάνα, οι τοίχοι έχουν γκρεμιστεί, οι τζαμαρίες έχουν σπάσει ενώ όλη η οροφή του καταστήματος έχει ξηλωθεί.

«Οι εικόνες μιλούν από μόνες τους. Τα πάντα έχουν διαλυθεί μέσα στο κατάστημα. Τα ράφια έχουν ξηλωθεί. Οι μπογιές και τα χρώματα έχουν πέσει στο πάτωμα, εργαλεία μεγάλης αξίας έχουν διαλυθεί. Ολική καταστροφή. Οι μηχανικοί είπαν ότι το κατάστημα χρειάζεται άμεση επισκευή και καλό θα ήταν να μην μπαίνουμε μέσα ούτε να μένουμε» λέει και προσθέτει: «Ας μας πει κάποιος σε εμάς τους επιχειρηματίες τι πρέπει να κάνουμε… Θα βοηθηθούμε, θα πάρουμε επιδοτήσεις, θα έχουμε φορο-απαλλαγές. Έχουμε δάνεια…Το πρόβλημα δεν είναι μόνο η τροφή και στέγη. Μιλάμε και για τον τουρισμό. Τα καταστήματα είναι η πνοή της πόλης…» λέει ο 32χρονος επιχειρηματίας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star.

Εντωμεταξύ, οι κάτοικοι του Ληξουρίου έζησαν μια νέα πρωτόγνωρη εμπειρία την Τετάρτη... Για να βρουν ένα πιάτο φαγητό, πήγαν στα συσσίτια που είχαν στηθεί στους δρόμους και τις πλατείες.

Κάντε ΚΛΙΚ και δείτε το βίντεο...