Μια από τις πιο δύσκολες νύχτες πέρασαν χθες το βράδυ οι Κεφαλλονίτες μετά και από το νέο ισχυρό χτύπημα του Εγκέλαδου λίγο πριν τις 22:00 που άγγιξε τα 4,2 Ρίχτερ. Περισσότερες από τις μισές σκηνές που στήθηκαν από τον στρατό στο γήπεδο του Ληξουρίου είναι άδειες, ενώ οι περισσότεροι κάτοικοι πέρασαν μία ακόμα νύχτα στα αυτοκίνητά τους.

Αυτό που καταγγέλλουν είναι ένα πραγματικό αλαλούμ στην οργάνωση, που δυσχεραίνει ακόμα περισσότερο τη διαβίωσή τους τις τραγικές αυτές ώρες. Ενδεικτικό είναι ότι ο στρατός έστησε τις σκηνές πάνω στον χλοοτάπητα του γηπέδου, με αποτέλεσμα εξαιτίας του άσχημου καιρού και των βροχών, οι σκηνές να έχουν πλημμυρίσει και να είναι γεμάτες υγρασία.

Πολλοί κάτοικοι μάλιστα προτιμούν να μένουν μέσα στα αυτοκίνητά τους και να μην διανυκτερεύουν στα πλοία που έχουν παραχωρηθεί και διαθέτουν κενά κρεβάτια. Ο λόγος; Μα το γεγονός ότι τα πλοία αυτά είναι στο Αργοστόλι, με αποτέλεσμα όσοι μένουν στο Ληξούρι να προτιμούν να μείνουν στον τόπο τους, κοντά στις περιουσίες τους, μέχρι να δουν τι θα κάνουν.

Τραγική είναι επίσης και η κατάσταση όσον αφορά στη διανομή φαγητού. Σύμφωνα με πληροφορίες οι κάτοικοι δεν έχουν να αντιμετωπίσουν μόνο την ψυχολογική και σωματική ταλαιπωρία, αλλά και την πείνα, αφού το φαγητό διανέμεται στις 22:30 το βράδυ, πολλές φορές και στη μία το ξημέρωμα.

Δυστυχώς ακόμα υπάρχει έλλειμμα οργάνωσης, με τους κατοίκους να πληρώνουν για μια ακόμα φορά το βαρύ τίμημα. Αρκετοί καταγγέλλουν ότι δεν υπάρχει συντονισμός στις προσπάθειες ανακούφισης των κατοίκων, ενώ οι αντοχές τους έχουν πλέον φτάσει στα όριά τους.

Σαν να μην έφταναν όλα αυτά, οι Κεφαλλονίτες έχουν να αντιμετωπίσουν και τις ψευδείς ειδήσεις περί διαταγής εκκένωσης του νησιού εξαιτίας φόβων για μεγαλύτερο σεισμό. Μέχρι και φήμη ότι ο στρατός έφερε… νεκροσακούλες στο νησί γιατί φοβούνται για θύματα, κυκλοφόρησε, εξοργίζοντας τους κατοίκους που προσπαθούν να διατηρήσουν την ψυχραιμία τους.