Δεν μπορούν να είναι καθησυχαστικοί λένε οι περισσότεροι σεισμολόγοι, την ώρα που στη Κεφαλονιά η αγωνία έχει πιάσει κόκκινο, καθώς οι κάτοικοι τρέμουν στην ιδέα ενός νέου μεγάλου σεισμού.


«Η επιφυλακτικότητα που εκφράζουμε, καλώς την εκφράζουμε κατά την άποψή μου, και αυτό γιατί έχουμε διέγερση μιας περιοχής η οποία έχει ιδιαίτερα υψηλή σεισμικότητα. Επομένως δεν μπορούμε να είμαστε καθησυχαστικοί όταν ξέρουμε ότι η συγκεκριμένη περιοχή έχει δυνατότητα να εκδηλώσει ισχυρούς σεισμούς σε τακτά χρονικά διαστήματα» ανέφερε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star ο σεισμολόγος, Μανώλης Σκορδίλης.


«Το ότι θα γίνει ένας πολύ μεγάλος σεισμός κανένας δεν τον ξέρει» δήλωσε ο καθηγητής Αντισεισμικών Κατασκευών, Παναγιώτης Καρύδης, ενώ από την πλευρά της η Διευθύντρια Γεωδυναμικού Ινστιτούτου, Μαρία Σαχπαζή, ανέφερε ότι «δεν μας επιτρέπεται να καθησυχάζουμε χωρίς λόγο τον κόσμο όταν δεν είμαστε εμείς εφησυχασμένοι ούτε και να κινδυνολογούμε. Βασιζόμαστε στα ενόργανα δεδομένα που έχουμε και προσπαθούμε να κάνουμε μια εκτίμηση της σεισμικής επικινδυνότητας. Είναι ακόμα πολύ νωρίς για να κάνουμε οποιαδήποτε εκτίμηση»

Κάντε κλικ και δείτε το βίντεο...