Την ώρα που οι κάτοικοι στην Κεφαλονιά μετρούν τις πληγές τους, τα ΟΥΚ έκριναν ακατάλληλο το λιμάνι στο Ληξούρι προκειμένου να δέσει πλοίο καθώς οι ζημιές που υπέστη από το χτύπημα του Εγκέλαδου είναι μεγάλες.

Εντωμεταξύ, με ανακοίνωσή του ο Δήμος Κεφαλονιάς επιχειρεί να καθησυχάσει τους κατοίκους μετά τη διασπορά φημών περί εκκένωσης του Ληξουρίου, αλλά και σχετικά με προβλέψεις για επικείμενο μεγάλο σεισμό.

«Καλούμε τους κατοίκους της Κεφαλονιάς να ενημερώνονται και να λαμβάνουν υπ' όψιν τους αποκλειστικά τις πληροφορίες που δημοσιεύονται από το Συντονιστικό Όργανο, το Δήμο Κεφαλονιάς και την Περιφέρεια Ιονίων Νήσων. Κάθε άλλη δήθεν πηγή πληροφόρησης και κάθε άλλη διάδοση είναι είτε προϊόν πανικού είτε προϊόν κακοπιστίας. Είναι κρίσιμο αυτές τις δύσκολες στιγμές να διατηρηθεί η ψυχραιμία και η λογική και να αποκρουσθεί κάθε προσπάθεια διασποράς ψευδών ειδήσεων. Κανένα σήμα, κανένα έγγραφο, τίποτα απολύτως που να προειδοποιεί για κάποιο επικείμενο μεγάλο σεισμό δεν έχει περιέλθει σε κανένα τοπικό φορέα και καλούμε τους πάντες να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων» αναφέρει.