Πολιτική χαρακτηρίζει τη δίωξη του από τις ελληνικές αρχές ο πρώην πρόεδρος του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου Άγγελος Φιλιππίδης, σύμφωνα με το 4σελιδο σκεπτικό της απόφασης του Τουρκικού Δικαστηρίου, το οποίο δεν ενέκρινε την έκδοσή του στην Ελλάδα ακυρώνοντας ουσιαστικά το διεθνές ένταλμα σύλληψης το οποίο εκκρεμούσε σε βάρος του.

«Ήμουν φίλος με τον πρώην πρωθυπουργό και μέσω εμού θέλουν να πλήξουν τον Κώστα Καραμανλή», είναι η ��ράση που φέρεται να χρησιμοποίησε ο κ. Φιλιππίδης κατά την ακρόαση της υπόθεσης του στο Τουρκικό Δικαστήριο, μιλώντας ουσιαστικά για πολιτική δίωξη. Φέρεται δε να ερωτάται από τους δικαστές: «Φοβάστε κακή μεταχείριση ή ότι θα αδικηθείτε στην Ελλάδα;» και εκείνος εμφανίζεται να απαντά «δεν γνωρίζω επακριβώς για το πρώτο, δεν νομίζω ότι θα αδικηθώ».

Ο πρώην πρόεδρος του ΤΤ εκπροσωπήθηκε στο δικαστήριο από δυο Τούρκους δικηγόρους, που προέβαλλαν τα επιχειρήματά του. Το σκεπτικό δε επικεντρώνεται στο γεγονός, πως «δεν έχει ασκηθεί εναντίον του ποινική δίωξη», γεγονός όμως που, σύμφωνα με όλες τις ελληνικές αρχές έκδοσης αλλά και τις ανακριτικές αρχές (όπως και τα έγγραφα της δικογραφίας) , δεν ισχύει.

Δεδομένο επίσης είναι πως σύμφωνα με το ελληνικό ποινικό δίκαιο, δεν επιτρέπεται η έκδοση εντάλματος σύλληψης χωρίς προηγουμένως την άσκηση ποινικής δίωξης.

Η στάση του κ. Φιλιππίδη βέβαια ουσιαστικά καταδεικνύει πώς αντέτεινε στην έκδοση του, παρά τις δηλώσεις του ιδίου αλλά και του δικηγόρου του Θανάση Βαρλάμη, πώς επιθυμεί να επιστρέψει άμεσα στην Ελλάδα.

Ήδη ο εισαγγελέας εκδόσεων Ιωάννης Αγγελής έχει ζητήσει με νέο αίτημα του προς τις Τουρκικές αρχές να κρατηθεί ο κατηγορούμενος καθώς εκκρεμεί και δεύτερο διεθνές ένταλμα σε βάρος του.