Με μεγάλη υπομονή πρέπει να οπλιστούν οι κάτοικοι της Κεφαλονιάς, καθώς όπως όλα δείχνουν, η ταλαιπωρία τους θα συνεχιστεί για αρκετές μέρες, ίσως και εβδομάδες, έως ότου ξεπεραστεί ο φόβος του νέου σεισμού.

neos-seismos-stin-kefalonia.jpg

Όπως σας είχαμε πει από την Δευτέρα, οι σεισμολόγοι συνιστούν στους Κεφαλονίτες να μείνουν μακριά από τα σπίτια τους, όμως η βοήθεια που έχει σταλεί στο νησί δεν είναι επαρκής με αποτέλεσμα να την "βγάζουν" στον δρόμο και στα οχήματά τους οι άνθρωποι.

Σήμερα πάντως αναμένεται να φτάσουν στην περιοχή 250 σκηνές ακόμα και 1000 υπνόσακοι, ενώ στο νησί μεταβαίνουν και βατραχάνθρωποι, προκειμένου να ελέγξουν και την υποθαλάσσια περιοχή.

Τσουχτερό κρύο και έλλειψη τροφίμων

tromos.jpg

Εν τω μεταξύ την ήδη δύσκολη κατάσταση επιδεινώνει το τσουχτερό κρύο, το οποίο σύμφωνα με τους μετεωρολόγους θα αρχίσει να εξασθενεί από την Τετάρτη το απόγευμα.

Επιπλέον, η ανάγκη για τρόφιμα είναι μεγάλη. Σύμφωνα με μαρτυρίες, υπάρχει μεγάλη ιδιωτική πρωτοβουλία, όμως εξαιτίας του μεγάλου αριθμού των ανθρώπων που έχουν μείνει χωρίς σπίτια η ανάγκη δεν καλύπτεται. Όπως διαβάζουμε στο kefalonianews, στο Νέο Ψυχικό, στην εκκλησία Αγ. Σοφία συγκεντρώνονται τρόφιμα για τους σεισμόπληκτους.

"Το ΛΗΞΟΥΡΙ ΕΧΕΙ ΠΡΟΒΛΗΜΑ. Ο αριθμός των σπιτιών που κρίθηκαν, έστω και προσωρινά, ακατοίκητα έχει αυξηθεί. Πολλοί από τους ανθρώπους που επλήγησαν, βρίσκονται κάτω από το όριο της φτώχιας. Ένας σημαντικός αριθμός ανήκει στους υπερχρεωμένους οφειλέτες, μέλη της Ένωσης Καταναλωτών Κεφαλονιάς, που ήδη πάλευαν να σώσουν τις περιουσίες τους από τις τράπεζες και την εφορία...", αναφέρει μεταξύ άλλων το άρθρο, το οποίο ζητάει από τους σεισμόπληκτους να αυτοοργανωθούν.