Νέο συγκλονιστικό βίντεο από την στιγμή του σεισμού που έγινε σήμερα τα ξημερώματα στις 05.08 τα ξημερώματα και είχε μέγεθος 5,7 ρίχτερ δημοσιεύτηκε στο διαδίκτυο.

Από τον ισχυρό σεισμό σημειώθηκαν ζημιές σε καταστήματα, σπίτια, δρόμοι άνοιξαν ενώ αποκολλήθηκε και ένα κομμάτι από την προβλήτα στο λιμάνι του Ληξουρίου με αποτέλεσμα να μην είναι εύκολη η προσέγγιση των πλοίων.

Σε εφαρμογή το σχέδιο «Δαυκαλίων»

Σε εφαρμογή έχει τεθεί το σχέδιο «Δευκαλίων» και στο νησί αναμένεται να καταφτάσει ένα μεταγωγικό αεροσκάφος C-27 και ένα πολεμικό πλοίο με φάρμακα και ρούχα για ενίσχυση των πληγέντων.

Κλιμάκιο της ΕΜΑΚ μεταβαίνει στο νησί

Nα σημειωθεί ότι κλιμάκιο της 6ης ΕΜΑΚ αναχώρησε σήμερα το πρωί από την Πάτρα με προορισμό την Κεφαλλονιά. Επικεφαλής του κλιμακίου είναι ο διοικητής της 6ης ΕΜΑΚ, ενώ οι πυροσβ��στες μεταφέρουν με οχήματα ειδικό εξοπλισμό, καθώς και έναν ειδικά εκπαιδευμένο σκύλο.

Ο καθηγητής σεισμολόγος του ΑΠΘ Βασίλης Παπαζάχος μιλώντας στην εκπομπή "Live U", συνέστησε στους κατοίκους του νησιού, τα σπίτια των οποίων έχουν υποστεί σοβαρές ζημιές να μην μπαίνουν μέσα.


κεφα2.jpg

κεφα3.jpg


κεφα7.jpg

κεφα9.jpg
κεφα13.jpg
κεφα14.jpg

κεφα16.jpg

κεφα20.jpg

κεφα21.jpg

κεφα23.jpg
κεφα25.jpg

κεφα26.jpg

κεφα28.jpg