Ένας ακήρυχτος πόλεμος διεξάγεται καθημερινά στο Αιγαίο. Άνδρες του λιμενικού καταδιώκουν δουλεμπόρους, που εξαγοράζουν αδρά τα δρομολόγια του θανάτου, όπως αποκαλούνται οι μεταφορές λαθρομεταναστών από την γειτονική Τουρκία στην Ελλάδα.

Ένας ακήρυχτος πόλεμος, που μετρά όμως εκατοντάδες νεκρούς μετανάστες.

Την ίδια ώρα, ένας αποφυλακισμένος Έλληνας δουλέμπορος, περιγράφει πως έκανε τις μεταφορές των λαθρομεταναστών από την Τουρκία στην Ελλάδα.

Ο Αντώνης, έλληνας ναυτικός, αποφυλακίστηκε πριν από δύο χρόνια.

Τον Ιούνιο του 2000 βρισκόταν στο χειριστήριο τουριστικού σκάφους.

  • Μετέφερε όπως είπε σε συνέντευξη στα ΝΕΑ, παράνομους μετανάστες γιατί τα χρήματα ήταν πολλά και εύκολα από τέτοιες δουλειές:

«Απλά παρασύρθηκα με το χρήμα. Είχα ανάγκη και δελεάστηκα. Δυο εκατομμύρια ήταν λεφτά τότε!»

Τα ματωμένα χρήματα που του έδιναν οι δουλέμποροι για να κάνει τον μεταφορέα ήταν πολλά.

Αυτό το εύκολο χρήμα όπως λέει, ήταν το κίνητρο για να συνεχίσει. Τον Ιούνιο του 2001, όμως το σκάφος το οποίο οδηγούσε με 57 παράνομους μετανάστες ναυάγησε κοντά στη Μύκονο.

Ο ίδιος το εγκατέλειψε, αφού ήρθαν και τον πήραν.Τις επόμενες ώρες 10 αλλοδαποί ανασύρθηκαν νεκροί από το ναυάγιο. Συνελήφθη στην Αθήνα και καταδικάστηκε σε 25 χρόνια κάθειρξη.

«Αυτό που μου έκανε ο εισα��γελέας, ήταν μαχαίρι στο λαιμό. Με κατέστρεψε τελείως» λέει ο Αντώνης.

  • Μαχαιριά όμως δίνουν στην φουσκωτή βάρκα και αυτοί οι λιμενικοί.

Όπως φαίνεται στο βίντεο ντοκουμέντο, ένα σκάφος του λιμενικού εντοπίζει μια φουσκωτή βάρκα με αλλοδαπούς.Το σκάφος του λιμενι��ού την προσεγγίζει και με αστραπιαία κίνηση ένας λιμενικός την σκίζει.

Αυτές είναι σύμφωνα με καταγγελίες πολλών λαθρομεταναστών, μια από τις μεθόδους που χρησιμοποιούν οι άνδρες του λιμενικού.

Από την άλλη πλευρά όμως όπως λένε οι ίδιοι οι λιμενικοί,τις βάρκες τις τρυπούν οι ίδιοι οι δουλέμποροι μόλις δουν τα περιπολικά ,προκειμένου να μετατραπεί η καταδίωξη σε επιχε��ρηση έρευνας και διάσωσης.