Σε κλοιό κακοκαιρίας βρίσκεται το μεγαλύτερο μέρος της χώρας με χαμηλές θερμοκρασίες, ισχυρές βρoχές και έντονες χιονοπτώσεις , ενώ για περαιτέρω επιδείνωση του καιρού από σήμερα κάνουν λόγο οι μετεωρολόγοι.

«Θα έχουμε αρκετές βροχές από τη δυτική και νότια Θεσσαλία στα πεδινά, μέχρι και την Πελοπόννησο, ενώ στην Αργολίδα, Λακωνία και Αν. Αρκαδία να δείξουν λίγη προσοχή οι κάτοικοι , αφού δεν αποκλείεται να έχουμε 10 με 50 λίτρα το τ.μ. Θα είναι μια πολυ δυνατή βροχή και η Κρήτη θα δεχτεί κάποιες μπόρες , βροχές ή και καταιγίδες και μέχρι το βράδυ κα τα νησιά του Νοτιαοανατολικού Αιγαίου» σημείωσε στο Star ο Σάκης Αρναούτογλου.


Τη χαρά τους θα βρουν οι λάτρεις των χειμερινών σπορ , αφού... φρέσκο και πολύ χιόνι θα πέσει στα βουνά της χώρας, ακόμα και σε χαμηλό υψόμετρο.

«Πυκνές θα είναι οι χιονοπτώσεις από την ορεινή Θεσσαλία , αλλά κυρίως την Ανατολική Στερεά και την Πελοπόννησο, πάνω από τα 500 μέτρα σε Στερεά και Θεσσαλία και από 800 με 1200 μέτρα σε Πελοπόννησο.» πρόσθεσε ο κύριος Αρναούτογλου.


Οι οδηγοί θα πρέπει να κινούνται με αντιολισθητικές αλυσίδες σε αρκετά σημεία του επαρχιακού οδικού δικτύου της Καστοριάς ,της Φλώρινας, της Πέλλας , της Ημαθίας, της Καρδίτσας , αλλά και της Κορινθίας


Το κρύο θα είναι αρκετά τσουχτερό, αφού θα εξακολουθήσουν να πνέουν ισχυροί βοριάδες... 0 βαθμούς Κελσίου θα δείξει την Κυριακή το θερμόμετρο στο Καρπενήσι, 4 βαθμούς Κελσίου στην Κοζάνη και τη Φλώρινα , 6 βαθμούς στα Ιωάννινα και 4 βαθμούς Κελσίου στην Τρίπολη.

Εντωμεταξύ, θυελλώδεις βορειοανατολικοί άνεμοι θα επικρατήσουν στα ανοιχτά του Ιονίου και στο Βόρειο Αιγαίο, γύρω στα 7 με 8 μποφόρ.


Από την Τρίτη το σκηνικό του καιρού θα αρχίσει και πάλι να αλλάζει σταδιακά... προς το καλύτερο, ξεκινώντας από τα δυτικά της χώρας.