Ένα εκρηκτικό μίγμα εγκλήματος, αποτελούμενο από τρομοκράτες και ποινικούς εγκληματίες θέτει στο στόχαστρο η Ελληνική Αστυνομία. Οι πληροφορίες που δημοσιεύει η εφημερίδα το ΒΗΜΑ, φέρνουν στο φως τις υποψίες των αρχών ασφαλείας πως πίσω από τη διπλή δολοφονία στο Νέο Ηράκλειο των μελών της Χρυσής Αυγής, Γιώργου Φουντούλη και Μανώλη Καπελώνη , κρύβονται τρείς ποινικοί εγκληματίες , γνωστοί στις αρχές αφου έχουν πλούσιο ποινικό μητρώο.

Το Αρχηγείο της Ελληνικής αστυνομίας πάντως με ανακοίνωσή του αναφέρει πως το δημοσίευμα της εφημερίδας δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα.

Σύμφωνα με την εφημερίδα, ύποπτοι είναι δύο Έλληνες κακοποιοί και ένας νεαρός Αλβανός που έχουν κατηγορηθεί για ληστείες, απόπειρες ανθρωποκτονίας, διαρρήξεις.

Την ευθύνη για τις δολοφονίες είχε αναλάβει η οργάνωση «Μαχόμενες Επαναστατικές Λαϊκές Δυνάμεις», αλλά οι αρχές έχουν ενδείξεις, πώς την εκτέλεση ανέλαβαν οι εν λόγω ποινικοί εγκληματίες.

Που στηρίζονται οι υποψίες τους:

-Σε παρακολούθηση για άλλη υπόθεση εντόπισαν τηλεφωνήματα μεταξύ των τριών υπόπτων που μιλούσαν για το χτύπημα στο Νέο Ηράκλειο.

-Ο ένας από αυτούς έχει ανάστημα και σωματοδομή ανάλογη με τον εκτελεστή του Ηρακλείου με το ιδιότυπο βάδισμα και όπως διαπιστώθηκε έχει τραυματιστεί στο πόδι σε ατύχημα με μοτοσυκλέτα.

-Η προκήρυξη δεν είχε καμία αναφορά στην προεργασία και τον τρόπο της επίθεσης, γεγονός που συνήθως γίνεται για να θεωρηθεί γνήσιο το κείμενο.

Οι αστυνομικοί θεωρούν πώς είναι πλέον πρακτική των αντιεξουσιαστικών ομάδων να στρατολογούν ποινικούς δεύτερης σειράς, όχι δηλαδή γνωστά ονόματα του υποκόσμου, στους οποίους αναθέτουν αποστολές δολοφονίας. Τα πρόσωπα δε αυτά έχουν το επιπλέον προσόν, ότι δεν κινούν εύκολα τις υποψίες των αρχών.

Η σχέση ποινικών και αντιεξουσιαστών δεν είναι πρωτοφανής, καθώς:

-Το 1995 η δολοφονία του ταμία του Κρατικού Νικαίας, έγινε από τον Χριστόφορο Μαρίνο και ποινικούς.

-Το 2001 η αιματηρή απόδραση του Κώστα Πάσσαρη, στη διάρκεια της οποίας σκότωσε έξι άτομα, είχε τη συνδρομή αντιεξουσιαστή

-Το 2008 στην απαγωγή του βιομήχανου Γιώργου Μυλωνά, ο Βασίλης Παλαιοκώστας είχε τη συνδρομή αντιεξουσιαστών

-Το 2010 ο Βασίλης Παλαιοκώστας έστειλε ένα φονικό φάκελο βόμβα που σκότωσε τον αρχιφύλακα Γιώργο Βασιλάκη , υπασπιστή του τότε υπουργού Μιχάλη Χρυσοχοϊδη.

-Το 2010-2013 πληροφορίες εμφανίζουν μέλη της Συνομωσίας Πυρήνων της Φωτιάς να συνεργάζονται με μέλη του αποκαλούμενου συνδικάτου του εγκλήματος στην απαγωγή του εφοπλιστή Περικλή Παναγόπουλου.