Πρώτη ανάρτηση 16.22

Βαρύ οπλισμό βρήκε η ΕΛΑΣ ύστερα από έρευνα σε κλεμμένο ΙΧ αυτοκίνητο, στην οποία συμμετείχε και κλιμάκιο της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας στο Παλαιό Φάληρο!

Συγκεκριμένα στο αυτοκίνητο έχουν βρεθεί 4 βλήματα RPG (ρουκέτες), 4 εκτοξευτήρες RPG, 4 αμυντικές χειροβομβίδες F1 με τους πυροδοτικούς μηχανισμούς τους, 3 καλάσνικοφ , 7 γεμιστήρες καλάσνικοφ, 2 κοντάκια καλάσνικοφ, γάντια και κουκούλες. Από τον τύπο του οπλισμού - η καταμέτρηση του οποίου συνεχίζεται - συνάγεται ότι επρόκειτο για όπλα που επιδίωκαν οι άγνωστοι κάτοχοί τους να τα χρησιμοποιήσουν σε άγνωστο χρόνο για τρομοκρατική ενέργεια.

Το αυτοκίνητο είχε εντοπισθεί πριν 12 περίπου ημέρες στην οδό Αγίας Κυριακής του Παλαιού Φαλήρου, ύστερα από αξιοποίηση πληροφοριών της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας και αμέσως σήμανε συναγερμός. Όπως έγινε γνωστό είχε κλαπεί από την Κερατέα ενώ υπήρχε διακριτική παρακολούθηση στην περιοχή προκειμένου να συλληφθούν οι κάτοχοι του οπλισμού όταν θα έμπαιναν σε αυτό. Για τον ίδιο λόγο υπήρχαν σε επιφυλακή άνδρες των ειδικών δυνάμεων της ΕΛΑΣ (ΕΚΑΜ) οι οποίοι ήταν προετοιμασμένοι για το ενδεχόμενο ένοπλης συμπλοκής με τρομοκράτες.

Αφού δεν εμφανίσθηκαν όμως μετά την πάροδο αρκετών ημερών και λόγω του κινδύνου να υπάρξει έκρηξη από τυχαίο γεγονός, σε συνδυασμό με το ότι οι περίοικοι είχαν προσέξει ήδη ότι αυτοκίνητο βρισκόταν αρκετές ημέρες στο ίδιο σημείο, η ΕΛΑΣ αποφάσισε να ανοιχθεί το ΙΧ και να γίνει έρευνα στο εσωτερικό του, η οποία επιβεβαίωσε τις πληροφορίες που υπήρχαν.

Την προανάκριση ανέλαβε η αντιτρομοκρατική υπηρεσία, ενώ μεγάλο ενδιαφέρον παρουσιάζει αν θα προκύψουν χρήσιμα στοιχεία για τον εντοπισμό τρομοκρατών που διαφεύγουν την σύλληψη, από τα αποτυπώματα και το υλικό DNA.