Το Star σας παρουσιάζει αποκλειστικά ένα βίντεο ντοκουμέντο από ελικόπτερο κατά τη διάρκεια επιχείρησης εντοπισμού παράνομων μεταναστών που επιβαίνουν σε φουσκωτό.

Όπως βλέπετε στο βίντεο το φουσκωτό με τους παράνομους μετανάστες πλέει κανονικά. Μόλις το πλησιάζει το σκάφος τους λιμενικούς κάποιοι από τους επιβαίνοντες το τρυπούν.

Το σκάφος αρχίζει να παίρνει νερά, να γέρνει και κάποιοι από τους αλλοδαπούς πέφτουν στη θάλασσα.

Είναι η πάγια τακτική που ακολουθούν οι δουλέμποροι. Όταν οι παράνομοι μετανάστες επιβιβαστούν στο σκάφος από τα τουρκικά παράλια τους δίνουν εντολή σε περίπτωση που εντοπιστούν από το λιμενικό, να τρυπήσουν το σκάφος ώστε να θεωρηθούν ναυαγοί και να τους μεταφέρουν σε κάποιο από τα ελληνικά νησιά.

Εντωμεταξύ, τις τελευταίες ώρες το γύρο του διαδικτύου κάνει ένα ντοκιμαντέρ τις Ντόιτσε Βέλλε, όπου λιμενικοί ακινητοποιούν σκάφος με παράνομους μετανάστες και τους κατηγορούν ότι κακοποιούν τους αλλοδαπούς.

«Δεν κάνουμε αυτό που λέει η Ντόιτσε Βέλλε δηλαδή ότι κακοποιούμε τους ανθρώπους. Δεν είναι στο DNA μας. Θεωρούμε ότι το βίντεο αυτό είναι κατασκευασμένο.» σημειώνει ο πρόεδρος Ένωσης Αξιωματικών Λιμενικού Σώματος Δημήτρης Σαϊτάκης.

Σύμφωνα με πηγές του αρχηγείου του Λιμενικού Σ��ματος ο άνδρας που φαίνεται στο βίντεο να επιβαίνει σε φουσκωτό και να ακινητοποιείται δεν είναι ένας παράνομος μετανάστης αλλά δουλέμπορος.

Πάντως όπως δείχνουν τα στοιχεία του αρχηγείου της ελληνικής αστυνομίας στα χερσαία σύνορα ο αριθμός των παράνομων λαθρομεταναστών που συνελήφθησαν έχει μειωθεί τον τελευταίο χρόνο κατά 96,90% σε σχέση με το 2012 όπου συνελήφθησαν 30.351 παράνομοι μετανάστες ενώ το 2013 μόνο 942. Αυτό οφείλεται και στον φράχτη που τοποθετήθηκε αλλά και στην ενίσχυση των περιπολιών στα σύνορα.

Αντίθετα αυξήθηκε δραματικά ο αριθμός των παράνομων μεταναστών που επιχειρούν να περάσουν στην Ελλάδα από θαλάσσης. Το 2012 συνελήφθησαν 2.960 και το 2013 10.481. Παρουσιάζεται αύξηση δηλαδή κατά 254,09%