Αυτά που ήξεραν μέχρι τώρα μαθητές, γονείς, δάσκαλοι κα καθηγητές για τις αργίες στα σχολεία μάλλον πρέπει να τα ξεχάσουν καθώς η ηγεσία του υπ. Παιδείας αναζητά εκείνες που θα «κοπούν».

Σύμφωνα με τον Βηματοδότη, ο κ. Αρβανιτόπουλος ανακοίνωσε σε συναδέλφους του τις προθέσεις του υπουργείου για περικοπές αργιών και για αλλαγή της ημερομηνίας έναρξης και λήξης του σχολικού έτους.

Όπως τους δήλωσε, από την προσεχή σχολική χρονιά καταργούνται δύο σχολικές αργίες: Του Αϊ-Γιαννιού (7 Ιανουαρίου) και των Τριών Ιεραρχών (30 Ιανουαρίου).

Επίσης, έχει «πέσει» στο τραπέζι πρόταση να περικοπούν και μερικές άλλες αργίες, όπως για παράδειγμα του Αποστόλου Ανδρέα (30 Νοεμβρίου). Ως πολιούχος άγιος της Πάτρας, η συγκεκριμένη ημέρα δίνεται ως αργία στα σχολεία.


Όσον αφορά στην ημερομηνία έναρξης και λήξης της σχολικής χρονιάς, η πρόθεση του κ. Αρβαντιτόπουλου, σύμφωνα με πληροφορίες, είναι να ξεκινά νωρίτερα, ενδεχομένως και από 1η Σεπτεμβρίου και να τελειώνει λίγο νωρίτερα, στα τέλη Μαΐου, ή, στις πρώτες ημέρες του Ιουνίου.