Πολύ μεγάλη είναι η ανησυχία των σεισμολόγων σχετικά με την εξέλιξη της σεισμικής δραστηριότητας στην Κεφαλονιά.

Ο καθηγητής Σεισμολογίας κ. Μακρόπουλος υποστηρίζει ότι οι κάτοικοι θα πρέπει να είναι σε επιφυλακή θυμίζοντας την σεισμική ακολουθία του 1953, ενώ ο κύριος Παπαζάχος άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο ενός πολύ μεγάλου σεισμού μέσα στην επόμενη 10ετια.

«Για μια εβδομάδα ακόμα θα πρέπει να είμαστε σε επιφυλακή», λέει ο κ. Μακρόπουλος, όμως ο καθηγητής Γεωλογίας, κ. Λέκκας δείχνει να διαφωνεί. «Κάτι τέτοιο δεν ισχύει γατί το 53 έγινε σε διαφορετικό σεισμογόνο χώρο».

Την ίδια ώρα ο καθηγητής Σεισμολογίας και Γεωλογίας, Βασίλης Παπα��άχος, υποστήριξε κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στο συνέδριο της Ελληνικής Γεωλογικής Εταιρίας ότι οι επιστήμονες πλέον μπορούν σε βάθος 10ετιας να προβλέψουν μεγάλο σεισμό.

«Μπορούμε να προσδιορίσουμε με υψηλή πιθανότητα ποιες είναι οι περιοχές εκείνες, στις οποίες είναι αυξημένη πιθανότητα να γίνει σεισμός μέσα σε μια 10ετία», είπε ο κ. Παπαζάχος.

Με αυτό φαίνεται να συμφωνεί και ο κ. Λέκκας, ο οποίος εξήγησε ότι υπάρχει πιθανότητα σεισμού 7 ρίχτερ μέσα στην επόμενη 10ετία.

Μάθετε όλες τις λεπτομέρειες και τις απόψεις των σεισμολόγων στο βίντεο.