Αίσθηση προκαλεί η αγγελία που αναρτήθηκε στην επίσημη ιστοσελίδα της βρετανικής μοναρχίας και η θέση αφορά στη βοηθό καθαριότητας για τη Βασίλισσα Ελισάβετ.

Το σχετικό κείμενο αναφέρει πως η υποψήφια πρέπει να έχει πάθος με τη δουλειά της, να είναι προσεκτική στις λεπτομέρειες, να δείχνει ενθουσιώδης και να επιθυμεί να μάθει ολοένα περισσότερα πράγματα, να εργάζεται σκληρά και να έχει θετική διάθεση, ενώ πουθενά δεν διευκρινίζεται ότι τα παράθυρα του παλατιού που πρέπει να καθαρίζει είναι συνολικά 760.

Βέβαια, όλα τα παραπάνω δύσκολα μπορεί κανείς να τα εφαρμόσει με μισθό που όχι μόνο δεν φτάνει για το βιοτικό επίπεδο της Μεγάλης Βρετανίας, αλλά στις περισσότερες ευρωπαϊκές χώρες θεωρείται εξαιρετικά χαμηλός.

Με αφορμή λοιπόν τις 17.400 ευρώ ετησίως, η βρετανική σκανδαλοθηρική Sun σχολίασε πως για θέση εργασίας όπως αυτή που ζητείται στην αγγελία, ο υπάλληλος αμείβεται τουλάχιστον με 27.000 ευρώ το χρόνο, αναφέροντας χαρακτηριστικά ότι «ο μισθός αυτός αρκεί μοναχά για να επιβιώσει κανείς».

Αυτή, πάντως, δεν είναι η πρώτη φορά που η 87χρονη βασίλισσα της Μ. Βρετανίας ζητά εργαζόμενο για οικιακές εργασίες με πολύ χαμηλές απολαβές. Πριν ένα χρόνο περίπου αναζητούσε υπάλληλο για να πλένει τα πιάτα στις κατοικίες της, με μισθό λιγότερο από 17.000 ευρώ ετησίως, ζητώντας, μάλιστα, από τον υποψήφιο να είναι «χαρούμενος να εργάζεται και να ταξιδεύει σε άλλες βασιλικές κατοικίες στη Μ. Βρετανία», αλλά και να «απασχολείται και τα σαββατοκύριακα».

Ενδέχεται, πάντως, η βασίλισσα να μην ε��ναι τόσο… σφιχτή στα οικονομικά της από παραξενιά, αλλά επειδή κινδυνεύει να μείνει «άφραγκη», τη στιγμή που έκθεση αποκαλύπτει ότι τα οικονομικά της βασιλικής οικογένειας καταγράφουν ιστορικό χαμηλό με μόλις 1 εκατ. λίρες να έχουν μείνει στο θησαυροφυλάκιο, από 35 εκατ. λίρες που είχαν καταγραφεί το 2001.

Σε κάθε περίπτωση, οι υποψήφιοι που επιθυμούν να ζήσουν από κοντά την αίγλη του παλατιού, αλλά με μισθό καθόλου βασιλικό, μπορούν να υποβάλλουν την αίτησή τους μέχρι τις 9 Φεβρουαρίου του 2014.