Μ��α 16χρονη κοπέλα από το Τέξας γλίτωσε από θαύμα, όταν έπεσε από τα 3.000 πόδια, κατά την διάρκεια ατυχήματος, ενώ έκανε ελεύθερη πτώση.

Η Μακένζι Γουέδινγκτον σώθηκε παρά τα πολλαπλά τραύματα στο συκώτι, τη λεκάνη, τη σπονδυλική στήλη, στους ώμους αλλά και τα πλευρά.

«Δεν ξέρω τις λεπτομέρειες για το ατύχημα, δεν ήμουν εκεί. Αλλά αν όντως έπεσε από τα 3.000 πόδια δεν έχω ιδέα πως κατάφερε να επιβιώσει» δήλωσε ο χειρουργός Τζέφρεϊ Μπέντερ από την Οκλαχόμα, προσθέτοντας ότι το κορίτσι θα βγει σύντομα από την εντατική.

Οι γονείς της φέρεται ότι είχαν δώσει την άδεια για το άλμα, αλλά ο πατέρας της Τζο, υποστηρίζει τώρα ότι η εταιρεία που οργάνωσε το skydiving δεν θα έπρεπε να επιτρέψει να συμβεί κάτι τέτοιο.

Οι υπεύθυνοι της εταιρείας από την πλευρά τους υποστήριξαν ότι ο πατέρας μπήκε στο αεροπλάνο με την κόρη του και ήταν ο πρώτος που πήδηξε. Ο ιδιοκτήτης και εκπαιδευτής, δήλωσε ότι το αλεξίπτωτο της 16χρονης είχε ανοίξει, αλλά παρουσιάστηκε κάποιο πρόβλημα.

Ωστόσο, όπως επισημαίνει όσοι κάνουν άλματα, έχουν περάσει από σχετική εκπαίδευση για να αντιμετωπίζουν τέτοια προβλήματα και επιπλέον, όπως σημείωσε, η 16χρονη είχε ασύρματο στο κράνος της από το οποίο κάποιος της έδινε οδηγίες.

Ήταν μια κατάσταση που μπορούσε να διορθωθεί, «αλλά δεν υπήρξε διορθωτική επέμβαση» εκ μέρους της.

Όσο για το λόγο που ο εκπαιδευτής δεν πήδηξε κι εκείνος για να βοηθήσει το κορίτσι, ο ίδιος δηλώνει ότι δεν υπήρχε περίπτωση να προλάβει την κοπέλα και καθώς ένας άλλος skydiver φοβή��ηκε και δεν ήθελε να κάνει το άλμα, ήταν υποχρεωμένος, βάσει πρωτοκόλλου να μείνει με αυτό το άτομο.