«Εύχομαι να μην ξαναζήσω αυτό που έζησα… Τώρα είναι το χειρότερο… Τώρα φαίνονται οι πληγές» λέει η κυρία Ντίνα με δάκρυα στα μάτια βλέποντας τη σκεπή του σπιτιού της να έχει καταρρεύσει μετά το σεισμό της Κυριακής. Δίπλα της στέκεται ο σύζυγός της ο κύριος Σπύρος και προσπαθεί να της δώσει δύναμη. Το σπίτι τους βρίσκεται στην περιοχή Βουνί, έξω από Ληξούρι.

«Δε θα φύγουμε από εδώ έστω κι αν κάνει κι άλλο σεισμό. Θα φτιάξουμε ένα αντίσκηνο πρόχειρο» λέει ο εξίσου συγκλονισμένος σύζυγος της κυρίας Ντίνας.

Εντωμεταξύ εκατοντάδες κάτοικοι του νησιού δεν έχουν επιστρέψει ακόμη στα σπίτια τους. Οι σεισμολόγοι αν και πιστεύουν ότι ο κύριος σεισμός ήταν αυτός της Κυριακής, φοβούνται για νέους μετ��σεισμούς μεγάλης έντασης και συνιστούν στους κατοίκους του νησιού να μην μπαίνουν σε κτίρια που έχουν υποστεί ζημιές.


Στο χωριό Σουλάρι ένα αγρόκτημα χωρίστηκε κυριολεκτικά στα δύο.

ΖΟΥΝ ΜΕ ΤΟΝ ΕΦΙΑΛΤΗ ΤΗΣ ΚΑΚΟΚΑΙΡΙΑΣ

Σε πολλά σπίτια έχουν προκληθεί ζημιές στις σκεπές και η βροχή που έπεσε δημιούργησε ακόμη μεγαλύτερα προβλήματα. Οι ζημιές στις οικοσυσκευές είναι πολύ μεγάλες. Εκτός από τα πράγματα που έσπασαν, τηλεοράσεις έφυγαν από τους τοίχους και καλοριφέρ ξεκόλλησαν.

Τώρα προσπαθούν να επισκευάσουν τις ζημιές πριν έρθει το νέο κύμα κακοκαιρίας.


Μεγάλες είναι οι ζημιές και στο οδικό δίκτυο. Δρόμοι άνοιξαν και έγιναν κατολισθήσεις. Χαρακτηριστική είναι η περιγραφή κατοίκου που την ώρα του σεισμού ήταν στο αυτοκίνητό του.


Το βράδυ της Τρίτης περίπου 1000 κάτοικοι του νησιού ανάμεσά τους πολλά παιδιά και ηλικιωμένοι περίμεναν για περίπου δύο ώρες στη βροχή για να μπουν στο πλοίο Ελευθέριος Βενιζέλος για να περάσουν τη νύχτα τους εκεί.


Μέχρι να επιβιβαστούν στο πλοίο υπήρξε εκνευρισμός χωρίς όμως να δημιουργηθούν σοβαρά προβλήματα.