Το κατώφλι του ανακριτή Διαφθοράς πέρασε ο προφυλακισμένος πρώην δ��ευθυντής εξοπλισμών του υπουργείου Άμυνας, Αντ.Καντάς, προκειμένου να δώσει λεπτομέρειες για την προμήθεια των πυραύλων ΡΖ90 από γερμανική εταιρεία, για την οποία φέρεται να εισέπραξε χιλιάδες ευρώ. Συγκεκριμένα εκλήθη σε απολογία για μίζα 950.000 ευρώ σχετικά με το συγκεκριμένο πρόγραμμα , για το οποίο ο ίδιος υποστηρίζει ότι πήρε 750.000 ευρώ μέσω του προφυλακισμένου μεσάζοντα όπλων Δημήτρη Παπαχρήστου, εκπροσώπου της Γερμανικής εταιρίας Wegmann.

Να σημειωθεί ότι ο Κάντας είχε περιγράψει και τη συνάντηση στο γραφείο του με τον Παπαχρήστο και τον αντιπρόεδρο της γερμανικής εταιρείας , Ολαφ Εσλερ , ο οποίος επίσης καλείται σε απολογία.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι ανακριτές ρώτησαν πολλές φορές τον κύριο Κάντα αν δωροδοκήθηκαν οι πάνω από αυτόν. Η απάντησή του φέρεται να είναι η εξής: «δεν έχω στοιχεία, όμως η λογική λέει ότι αφού πήρα εγώ πήραν και οι πιο πάνω». Ο Κάντας πάντως έχει επιστρέψει στο δημόσιο περίπου 10 εκατομμύρια ευρώ από μίζες.

Στο μεταξύ, σήμερα απολογήθηκε στον ανακριτή κ. Μαλλή, ένας ακόμη στρατιωτικός από αυτούς που κατονόμασε απολογούμενος ο εκπρόσωπος της γερμανικής STN Atlas Π. Ευσταθίου ως αποδέκτες παράνομων χρημάτων, στην υπόθεση των υποβρυχίων.

Ο κατηγορούμενος στρατιωτικός αφέθηκε ελεύθερος χωρίς κανέναν περιοριστικό όρο, καθώς επέστρεψε στο Δημόσιο τις περίπου 200 χιλιάδες ευρώ που είχε λάβει.

Απολογούμενος φέρεται να ισχυρίστηκε πως αυτοβούλως του τα έδωσε ο Π. Ευσταθίου, γιατί γνώριζε, επειδή ήταν οικογενειακοί φίλοι, ότι αντιμετώπιζε οικονομικά προβλήματα.

Χθες απολογήθηκαν στον ανακριτή άλλοι δύο στρατιωτικοί,που αφέθηκαν ελεύθεροι με εγγυήσεις 30 χιλιάδες ευρώ ο καθένας και περιοριστικούς όρους. Και οι τρεις στρατιωτικοί ήταν μέλη σε Επιτροπές Αξιολόγησης που σχετίζονται με την υπόθεση των υποβρυχίων.

Τις επόμενες ημέρες αναμένεται να κληθούν σε απολογία άλλοι επτά στρατιωτικοί που κατονομάστηκαν από τον κ. Ευσταθίου ως εμπλεκόμενοι στην προμήθεια των αντιαεροπορικών ΑSRAD.