Το κατώφλι του ανακριτή Διαφθοράς θα περάσει σήμερα, όπως σας γράψαμε από το star.gr, ο προφυλακισμένος πρώην διευθυντής εξοπλισμών του υπουργείου Άμυνας, Αντ.Καντάς, προκειμένου να δώσει λεπτομέρειες για την προμήθεια των πυραύλων ΡΖ90 από γερμανική εταιρεία, για την οποία φέρεται να εισέπραξε προμήθεια 750.000 ευρώ.

Για τη συγκεκριμένη παράνομη πληρωμή έχει προφυλακιστεί και ο τότε εκπρόσωπος της γερμανικής εταιρείας Δ.Παπαχρήστος, ο οποίος στην απολογία του έχει παραδεχθεί ότι κατά την επίσκεψή του στο γραφείο του Αντ.Καντά «συμφωνήθηκε η μίζα».

Παράλληλα, ανοίγει και νέος κύκλος απολογιών που αναμένεται να «ρίξει» φως στην υπόθεση των εξοπλιστικών. Οι κύριοι Γεωργουλέας και Μάρκου έχουν στείλει κλήσεις και σε άλλους κατηγορούμενους, τα ονόματα των οποίων προέκυψαν από τις απολογίες συγκατηγορουμένων τους που τους κατονόμασαν.

Σύμφωνα με πληροφορίες καλούν τον Όλαφ Έσλερ, αντιπρόεδρο της WEGMANN, ο οποίος φέρεται να λάδωνε προκειμένου η εταιρία του να εξασφαλίσει τις επίμαχες προμήθειες. Επίσης, Καλείται σε απολογία ο Σπύρος Παπαχρήστου, γιος του αντιπροσώπου της γερμανικής εταιρίας στην Ελλάδα Δημήτρη Παπαχρήστου, ο οποίος έχει ήδη προφυλακιστεί.

Ο νέος κατηγορούμενος εμφανίζεται ως διαχειριστής δυο off shore εταιριών, των OXILOS και GRAMMOND μέσω των οποίων, σύμφωνα με το κατηγορητήριο, διακινήθηκε ποσό ύψους 600.000 ευρώ που φέρεται ��α έλαβε ως προμήθεια ο Αντώνης Κάντας. Καλείται ακόμα σε απολογία ο ελληνοελβετός τραπεζίτης Φάνης Λυγινός, ο οποίος σύμφωνα με το κατηγορητήριο, διαμεσολάβησε ώστε να φτάσει μέρος του μαύρου χρήματος, μέσω τραπεζικών λογαριασμών του ιδίου, στον Κάντα.