Στη φυλακή θα περάσει το υπόλοιπο της ζωής του το τέρας της Πάρου το οποίο το καλοκαίρι του 2012 λήστεψε, κακοποίησε σεξουαλικά και τραυμάτισε βαρύτατα στο κεφάλι την 16χρονη Μυρτώ.

Όπως σας γράψαμε από το star.gr, το δικαστήριο κάνοντας δεκτή την πρόταση του εισαγγελέα της έδρας καταδίκασε τον 23χρονο Πακιστανό, Αχμέτ Βακάς, σε ισόβια συν 25 χρόνια κάθειρξη.

Απολογία -ΣΟΚ

Ο «δράκος» της Πάρου επιχείρησε να πείσει το δικαστήριο ότι σκοπός του ήταν αρχικά να κλέψει το κινητό και όχι να κακοποιήσει την Μυρτώ, ενώ ζήτησε αρκετές φορές συγνώμη από την ίδια και την οικογένειά της.

Απαντώντας κατά τη διάρκεια της απολογίας του σε ερωτήσεις της έδρας, ο Βακάς επισήμανε: "Περνούσα το δρόμο και καθόταν μια κοπέλα. Την είδα πρώτη φορά. Στην αρχή σκέφτηκα να της κλέψω το κινητό και μετά σκέφτηκα να τη βιάσω. Έκανε σκηνικό για να το κρατήσει. Γλιστρήσαμε στις πέτρες και πέσαμε μαζί κάτω. Το κινητό έπεσε δίπλα μας. Πιαστήκαμε στα χέρια. Εγώ λίγο την έσπρωξα. Μετά της έβγαλα τα ρούχα για να μην με ακολουθήσει. Πήγα να φύγω και με τράβηξε με το πόδι της. Έπεσε, είδα την πέτρα, την άρπαξα και την πέταξα γύρω μου, αφού γύρισα και την κοίταξα. Η πέτρα έπεσε στο μάτι της"

Η μάχη της Μυρτώς σε Ειδικό Κέντρο Αποκατάστασης στη Λάρισα

Την ώρα που ο δράστης της βάναυσης κακοποίησής της λογοδοτούσε στο δικαστήριο της Σύρου για τις εγκληματικές πράξεις του, η Μυρτώ έδινε τη δική της μάχη σε εξειδικευμένο Κέντρο Αποκατάστασης στη Λάρισα, όπου νοσηλεύεται από τα ξημερώματα της Κυριακής μετά την επιστροφή της από την Βοστόνη.

Υπό την καθοδήγηση των γιατρών η 16χρονη κοπέλα, σύμφωνα με το Έθνος, πέρασε τη δεύτερη ημέρα ενός απαιτητικού εξατομικευμένου προγράμματος αποθεραπείας, το οποίο σχεδιάστηκε με σκοπό να αποκαταστήσει ό,τι είναι δυνατό από τις λειτουργίες που χάθηκαν, λόγω των βαρύτατων κρανιοεγκεφαλικών κακώσεων που της προκάλεσε ο Πακιστανός.

Οι υπεύθυνοι του Κέντρου, που ανέλαβαν αφιλοκερδώς να την βοηθήσουν, δηλώνουν συγκρατημένα αισιόδοξοι , ποντάροντας τόσο στο νεαρό της ηλικίας της, όσο και στη νοητική της επάρκεια.

Ωστόσο, οι γιατροί διευκρινίζουν ότι είναι εξαιρετικά δύσκολο έως αδύνατο να επανέλθει η Μυρτώ στην κατάσταση που ήταν πριν τη βάναυση κακοποίηση. Ευελπιστούν, ωστόσο, πως θα αποκαταστήσουν τη δυνατότητά της να μιλάει, να κινεί τα άνω και κάτω άκρα, ίσως ακόμα και να περπατήσει.