Λίστα "φωτιά" βρίσκεται στα χέρια των ανακριτών Σπ. Γεωργουλέα και Χριστόφορου Μάρκου, που χειρίζονται την υπόθεση με τις μίζες για την προμήθεια των αυτοκινούμενων πυροβόλων του σ��ρατού από τη γερμανική εταιρία WEGGMANN. Σύμφωνα με πληροφορίες η λίστα βρέθηκε στο γραφείο του ήδη προφυλακισμένου κατηγορούμενου Δημήτρη Παπαχρήστου, σε έφοδο των δυο δικαστικών λειτουργών και περιέχει κινήσεις τραπεζικών λογαριασμών από το 2001 ως το 2010, οι οποίες, φαίνονται να περιλαμβάνουν ύποπτα εμβάσματα σε άγνωστες ως σήμερα εταιρίες που πλέον βρίσκονται στο στόχαστρο των δικαστικών αρχών.

Απολογία θα δώσει αύριο στους δυο ανακριτές ο κατηγορούμενος για παθητική δωροδοκία και ξέπλυμα βρώμικου χρήματος στην υπόθεση των εξοπλιστικών προγραμμάτων Αντώνης Κάντας. Ο πρώην αναπληρωτής διευθυντής εξοπλισμών που βρίσκεται στις φυλακές Κορυδαλλού, καλείται προκειμένου να ρίξει φως σε νέα στοιχεία που περιήλθαν στα χέρια των ανακριτών για τα αυτοκινούμενα πυροβόλα του στρατού που προμήθευσε η γερμανική εταιρία WEGGMANN.

Οι κύριοι Γεωργουλέας και Μάρκου έχουν στείλει κλήσεις και σε άλλους κατηγορούμενους, τα ονόματα των οποίων προέκυψαν από τις απολογίες συγκατηγορουμένων τους που τους κατονόμασαν. Σύμφωνα με πληροφορίες καλούν τον Όλαφ Έσλερ, αντιπρόεδρο της WEGMANN, ο οποίος φέρεται να λάδωνε προκειμένου η εταιρία του να εξασφαλίσει τις επίμαχες προμήθειες. Επίσης, Καλείται σε απολογία ο Σπύρος Παπαχρήστου, γιος του αντιπροσώπου της γερμανικής εταιρίας στην Ελλάδα Δημήτρη Παπαχρήστου, ο οποίος έχει ήδη προφυλακιστεί. Ο νέος κατηγορούμενος εμφανίζεται ως διαχειριστής δυο off shore εταιριών, των OXILOS και GRAMMOND μέσω των οποίων, σύμφωνα με το κατηγορητήριο, διακινήθηκε ποσό ύψους 600.000 ��υρώ που φέρεται να έλαβε ως προμήθεια ο Αντώνης Κάντας. Καλείται ακόμα σε απολογία ο ελληνοελβετός τραπεζίτης Φάνης Λυγινός, ο οποίος σύμφωνα με το κατηγορητήριο, διαμεσολάβησε ώστε να φτάσει μέρος του μαύρου χρήματος, μέσω τραπεζικών λογαριασμών του ιδίου, στον Κάντα.

Την ίδια ώρα τρεις πρώην στρατιωτικοί που κατονομάστηκαν από τον επίσης κατηγορούμενο Παναγιώτη Ευσταθίου στην υπόθεση των μιζών για εξοπλιστικά προγράμματα, απολογήθηκαν σήμερα στους ανακριτές διαφθοράς Γαβριήλ Μαλλή και Γιάννη Σταυρόπουλο. Αφέθηκαν ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους.