Πρώτη ανάρτηση: 28/01/2014 18:41

Σε ισόβια κάθειρξη και 25 χρόνια φυλάκιση καταδικάστηκε ο Αχμέτ Βακάς, για την άγρια κακοποίηση της μικρής Μυρτούς στη Χρυσή Ακτή της Πάρου το καλοκαίρι του 2012.


O.jpg

Η σκληρή απόφαση ήταν αναμενόμενη μετά την αγόρευση καταπέλτη του εισαγγελέα, ο οποίος στην τοποθέτηση του υποστήριξε ότι ο Αχμέτ Βακάς σκόπευε όχι μόνο να κλέψει, αλλά και να βιάσει την άτυχη κοπέλα.

pakistanos_syros13.jpg

Συγκεκριμένα, ισόβια καταδικάστηκε για την ληστεία, η οποία έγινε με ιδιαίτερη σκληρότητα, ενώ σε 25 χρόνια φυλάκιση καταδικάστηκε για βιασμό και για απόπειρα ανθρωποκτονίας.

Μητέρα Μυρτούς: "Νιώθω δικαιωμένη, αλλά η χαρά μετριάζεται... Ελπίζω κάποια στιγμή το παιδί μου να γίνει καλύτερα"

Η μητέρα της Μυρτούς, κ. Κοτρώτσου, φανερά καταβεβλημένη, αφού ήρθε πρόσωπο με πρόσωπο με το τέρας, που κακοποίησε την κόρη της δήλωσε:

«Είμαι απόλυτα ικανοποιημένη με την απόφαση που πήραν οι δικαστές και οι ένορκοι ό��ον αφορά τις ποινές που του επιβλήθηκαν. Τους ευχαριστώ πολύ για αυτό. Η χαρά μου βέβαια μετριάζεται, γιατί εγώ θα πρέπει να γυρίσω στην Λάρισα και εκεί θα πρέπει να βλέπω το παιδί μου στην κατάσταση που είναι και να ελπίζω ότι κάποια στιγμή μπορεί να γίνει καλύτερα».

Σχεδόν βουρκωμένη, όταν την ρώτησαν, πώς άντεχε και καθόταν όρθια στην διάρκεια της δίκης πίσω από τον Αχμέτ Βακάς και αν ήθελε να του πει κάτι, είπε: «Ήθελα να δω το βλέμμα του όπως ήταν εκείνη την ημέρα».

Δικαίωση δήλωσε ότι αισθάνεται από την απόφαση και ο δικηγόρος της οικογένειας, κ. Κουσουρής.