Οκτώ χρόνια έχουν περάσει από τον άδικο θάνατο του μικρού Άλεξ και ακόμα η υπόθεση συγκλονίζει, αφού κανείς δεν μπορεί να πιστέψει πώς μια ομάδα 13χρονων παιδιών ήταν οι δράστες της δολοφονίας ενός 11χρονου συγχωριανού τους.

Ο Αλέξανδρος είναι ένα από τα παιδιά, που καταδικάστηκαν για τον χαμό του Άλεξ το μοιραίο βράδυ. Οι συνέπειες της πράξης του ήταν πολύ σοβαρές και για τον ίδιο τα επόμενα χρόνια…

«Τον έβλεπα (τον Άλεξ) συνέχεια στα όνειρά μου μετά. Έβλεπα το περιστατικό, όταν έπεσε από τα σκαλιά. Ήμουν 13 ετών τότε…», λέει.

Συγκλο��ιστική είναι και η περιγραφή του Αλέξανδρου για το μοιραίο βράδυ: «Ήμασταν στην πλατεία. Περνούσε, τον βρίσαμε, μας έβρισε… «Τι κοιτάς ρε γυαλαμπούκα;», του είπαμε, «Σταματήστε ρε μ@λάκες», μας απάντησε… Αρχίσαμε να τον κυνηγάμε. Φτάσαμε στο δημαρχείο. Τον σπρώξαμε… Μετά έπεσε από τα σκαλιά. Την τρικλοποδιά έβαλε ο Έλληνας… Μετά άκουσε ένας ότι δεν χτυπάει η καρδιά του… Είναι νεκρός, μας είπε. Σκουπίσαμε τα αίματα και τον βάλαμε σε ένα σπίτι εγκαταλελειμμένο… Την επόμενη μέρα πήγαμε στο σπίτι, είδαμε ότι δεν ζει και την τρίτη μέρα τον πήγαμε στο ποτάμι »!

Ο Αλέξανδρος, όταν έγινε το περιστατικό πήγαινε στην Β’ τάξη του Γυμνασίου. Σήμερα δεν έχει τελειώσει ακόμα την Γ΄ Γυμνασίου, αφού όπως λέει τα παιδιά στο σχολείο, που πήγαινε τον αναγνώρισαν και τον κορόιδευαν.

«Δεν μου μιλάγανε, δεν έκανα παρέα με κανέναν. Είσαι φονιάς μου έλεγαν…», θυμάται. Τότε άφησε το σχολείο και δούλεψε λίγα χρόνια στην οικοδομή μαζί με τον μπαμπά του. Εκεί έκανε κάποιους φίλους.

Όσον αφορά το άψυχο σώμα του Άλεξ, ο Αλέξανδρος υποστηρίζει πώς ο παππούς και ο μεγάλος αδερφός των δύο Ελληνόπουλων, που ήταν εκείνο το βράδυ παρόντες, γνωρίζουν που βρίσκεται.

Δείτε ένα απόσπασμα από την μαρτυρία του νεαρού Αλέξανδρου στο βίντεο από την εκπομπή "Μίλα"