Πρώτη ανάρτηση: 28/01/2014 14:49

Την ενοχή του Τάσου Θεοφίλου για την ληστεία μετά φόνου στην Πάρο το καλοκαίρι του 2012 ζήτησε η εισαγγελέας της έδρας, κατά την διάρκεια εκδίκασης της υπόθεσης.

Σύμφωνα με την εισαγγελέα, ο νεαρός πρέπει να κριθεί ένοχος για ληστεία μετά φόνου, αφού είχε σκοτώσει τον ταξιτζή Δ. Μίχα, όταν πήγε να εμποδίσει τους ληστές που έβγαιναν από την τράπεζα, αλλά επίσης και για συγκρότηση τρομοκρατικής οργάνωσης, καθώς και προμήθεια και κατοχή εκρηκτικών υλών.

Τέλος, υποστήριξε ότι δεν υπάρχει καμία αμφιβολία, ότι το DNA στο καπέλο που βρέθηκε στον τόπο της ληστείας στην Πάρο ανήκει στον Τάσο Θεοφίλου.

Μάλιστα, η εισαγγελέας φαίνεται να ισχυρίστηκε ακόμα ότι ο ρόλος του στην οργάνωση «Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς» ήταν αρχικά υποστηρικτικός όμως μετά την ληστεία είχε πρωταρχικό ρόλο, ενώ αναρωτήθηκε πώς νοίκιαζε σπίτια τόσο καιρό και έμενε μόνος του, αφού δεν φαίνεται να δούλευε.

Να σημειωθεί επίσης ότι στην Αλβανία βρίσκεται κλιμάκιο Ελλήνων αξιωματικών οι οποίοι εξετάζουν Αλβανό κρατούμενο ο οποίος φέρεται να έχει πει σε Αλβανούς αστυνομικούς ότι έβαλε τη βόμβα στα δικαστήρια της Θεσσαλονίκης το καλοκαίρι του 2010. Την ευθύνη τότε είχε αναλάβει η Συνομωσία Πυρήνων της Φωτιάς.