Στην Ελλάδα βρίσκεται η 16χρονη Μυρτώ που κακοποιήθηκε βάναυσα το καλοκαίρι του 2012 από τον Αχμέτ Βακάς.


Η επιστροφή της κοπέλας που έχει συγκλονίσει το πανελλήνιο συμπίπτει με την έναρξη της αυριανής δίκης του Πακιστανού και η μητέρα της 16χρονης ζητάει την καταδίκη του.

«Για αυτό το παιδί, όχι για μένα, πρέπει να υπάρξει καταδίκη. Το παιδί δεν πρόκειται να ξαναγίνει όπως ήταν» δήλωσε, όπως σας είχαμε γράψει, η μητέρα της Μυρτώς στο STAR.

Εντωμεταξύ, λίγες μέρες πριν την άφιξή τους στην Ελλάδα, η κα Μ. Κοτρώτσου μίλησε και για την εξέλιξη της υγείας της κόρης της.

«Το παιδί μου είναι ανάπηρο. Είναι καθηλωμένο σε ένα καροτσάκι χωρίς φωνή, με δύο μάτια να προσπαθούν να καταλάβουν τι έγινε. Η Μυρτώ έχει καταδικαστεί σε ισόβια με πολύ πόνο και αναπηρίες. Όταν με κοιτά στα μάτια, δεν ξέρει τι έγινε. Αυτός όμως ξέρει, γιατί εκείνος το προκάλεσε. Αυτός σκέπτεται, στέκεται στα πόδια του, μιλάει, το παιδί μου δεν μπορεί να κάνει τίποτα από αυτά» είπε στην Ελευθεροτυπία.

Για κάποιους μήνες η Μυρτώ νοσηλευόταν στο ειδικό θεραπευτικό κέντρο της Βοστώνης, και με τη βοήθεια των γιατρών και της μητέρας έδινε μάχη να ξανακερδίσει το στοίχημα της ζωής. Ωστόσο, η κα Κοτρώτσου δεν είναι απόλυτα ευχαριστημένη με την βελτίωση της κόρης της. «Σε κάποια πράγματα πολύ λίγο ναι, κάποια άλλα όχι όπως ήλπιζα. Η βελτίωση έχει γίνει στο γεγονός ότι δεν πονάει τόσο και δεν έχει πια αυτές τις κρίσεις που είχε. Επίσης, απεξαρτήθηκε από την τραχειοστομία που ήταν η πηγή μολύνσεων. Δεν είμαι ευχαριστημένη στο επίπεδο της κίνησης. Η παραμονή μας στη Βοστώνη μας άφησε στάσιμους σε αυτόν τον τομέα, έκανε λιγότερο καλό από ό, τι περίμενα».

Ερωτηθείσα για το αν η Μυρτώ καταλαβαίνει αν είναι η μητέρα της η κα Κοτρώτσου απάντησε: «Σαφώς υπάρχει μία βελτίωση αλλά αυτό είναι προϊόν χρόνου. Έχει όμως μια καλύτερη αντίληψη»

Επίσης, όπως δήλωσε η μητέρα της, η Μυρτώ δεν θυμάται τίποτα από όσα συνέβησαν την 22η Ιουλίου του 2012.

«Οι γιατροί αυτοί μου είπαν ότι το περιστατικό αυτό δεν υπάρχει στη μνήμη της» δήλωσε χαρακτηριστικά.