Πρώτη ανάρτηση: 27/01/2014 09:41

Συναγερμός έχει σημάνει στις αρχές μετά την έκρηξη που σημειώθηκε στις 7:13 το πρωί στο δικαστικό μέγαρο Κορίνθου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, εξερράγη εμπρηστικός μηχανισμός που είχε τοποθετηθεί έξω από την πόρτα του γραφείου του β' τακτικού ανακριτή. Το γραφείο καταστάφηκε από την πυρκαγιά που προκλήθηκε.

Μάλιστα, από τύχη δεν θρηνήσαμε θύματα καθώς την ώρα της έκρηξης έμπαινε στο κτήριο ένας υπάλληλος, χωρίς ευτυχώς να τραυματιστεί.

Οι αστυνομικοί που έσπευσαν στο σημείο βρήκαν στον τόπο της έκρηξης ένα μεταλλικό κουτί, που εξετάζεται αν έχει σχέση με τον μηχανισμό.

Στην Κόρινθο έχει μεταβεί κλιμάκιο της εγκληματολογικής υπηρεσίας για έρευνες.

Ο Υπουργός Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων κ. Χαράλαμπος Αθανασίου δήλωσε για το περιστατικό:

«Οι Έλληνες δικαστικοί λειτουργοί έχουν αποδείξει ότι ασκούν με σθένος και υπευθυνότητα τα καθήκοντά τους. Πράξεις βίας εναντίον τους που αποσκοπούν στον εκφοβισμό τους και την κάμψη του φρονήματός τους δεν τους πτοούν. Εκφράζω την αμέριστη συμπαράστασή μου στους δικαστικούς λειτουργούς, τους δικηγόρους και τους δικαστικούς υπαλλήλους, καθώς και τον αποτροπιασμό μου για το τυφλό αυτό χτύπημα που θα μπορούσε να θέσει σε κίνδυνο ανθρώπι��ες ζωές. Η κοινωνία οφείλει να καταδικάζει τέτοιες ενέργειες και να εκδηλώνει την πίστη της στους θεσμούς και τις ανθρώπινες αξίες».
΄

Κάντε κλικ και δείτε στο βίντεο από την εκπομπή LIVE U τι είπε o Αντιπρόεδρος Εργαζομένων Δικαστικού Μεγάρου, Μιχάλης Λιάκος