Ο αντιπρόεδρος του ΟΑΣΠ, Ευθύμιος Λέκκας μετέβη στην Κεφφαλονιά, προκειμένου να έχει ο ίδιος εικόνα των ζημιών που σημειώθηκαν στο νησί μετά τον σεισμό των 5.8 ρίχτερ.

Σύμφωνα λοιπόν με τον κ. Λέκκα πιο σοβαρές ζημιές έχουν καταγραφεί στο Ληξούρι. Παράλληλα πρόσθεσε ότι είναι νωρίς για να πει εάν είναι ο κύριος σεισμός».

Τέλος ανέφερε πως η Κεφαλλονιά έχει πάρα πολύ καλές υποδομές, γι αυτό το λόγο δεν υπήρξαν σοβαρές επιπτώσεις.

Ενισχύονται οι δυνάμεις στο νησί

Στην Κεφαλλονιά μεταβαίνει 30μελής δύναμη της Ελληνικής Αστυνομίας από τη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, με περιπολικά οχήματα, για την ενίσχυση των αστυνομικών δυνάμεων του νησιού και την παροχή συνδρομής σε υπηρεσίες και πολίτες.

Επιπλέον, στην Κεφαλλονιά μεταβαίνει 11μελές κλιμάκιο μηχανικών της Υπηρεσίας Αποκατάστασης Σεισμοπλήκτων (Υ.Α.Σ.), μαζί με κλιμάκιο του Οργανισμού Αντισεισμικής Προστασίας (Ο.Α.Σ.Π.), καθώς κα�� κλιμάκιο μηχανικών του Οργανισμού Σχολικών Κτιρίων (Ο.Σ.Κ.), ενώ αύριο θα ενισχυθούν και με άλλους μηχανικούς.

Για τη συγκρότηση μικτών Επιτροπών με τους εκεί μηχανικούς της Περιφέρειας για την εκτίμηση των ζημιών, μεταβαίνουν μηχανικοί του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος (Τ.Ε.Ε.).