Ντροπή, αηδία αλλά και φρίκη προκαλούν οι εικόνες π��υ βλέπουν το φως της δημοσιότητας δύο χρόνια μετά τη σύλληψη και το θάνατο του Μουαμάρ Καντάφι.

Πρόκειται για φωτογραφίες που αποκαλύπτουν την αρρωστημένη δράση του Λίβυου δικτάτορα, ο οποίος στα 42 χρόνια που παρέμεινε στην εξουσία βίασε, κακοποίησε και ανάγκασε να γίνουν σκλάβοι του σεξ, χιλιάδες παιδιά, αγόρια και κορίτσια ηλικίας μέχρι 14 χρονών.

δωματιο1.jpg

Ένα αποκαλυπτικό ντοκιμαντέ�� του BBC4 που θα προβληθεί τον Φεβρουάριο, δείχνει ότι στα παλάτια του Μουαμάρ Καντάφι υπήρχαν δεκάδες δωμάτια του σεξ, όπου ο αδίστακτος δικτάτορας οδηγούσε αγόρια και κορίτσια ηλικίας 14 ετών.


Είχε δημιουργήσει μάλιστα και ένα ιδιωτικό γυναικολογικό ιατρείο στο οποίο εξέταζε τα κορίτσια για να διαπιστώσει αν είναι υγιή πριν τα οδηγήσει στα δωμάτια-κολαστήριά του, καθώς και για να τα υποβάλλει σε εκτρώσεις μετά την κακοποίηση και το βιασμό τους.

δωμ2.jpg
Τα θύματά του τα απήγαγε και τα κρατούσε φυλακισμένα για να τα βιάζει, αν και ο ίδιος δεν θεωρούσε ότι βίαζε τα παιδιά. Αντίθετα, υποστήριζε πως ήταν τιμή των θυμάτων να «κοιμηθούν» με τον ηγέτη.

Δεν δίσταζε να τα αναγκάζει να βλέπουν πορνογραφικό υλικό, για να «εκπαιδεύονται» και αν κάποια από αυτά μετά τη βάναυση κακοποίησή τους πέθαναν, οι άνθρωποι του διεστραμμένου δικτάτορα, πέταγαν τα άψυχα σώματα τους σε πάρκινγκ και χωματερές.