Στριμω��μένος με 8 Σομαλούς βρίσκεται στο κελί του στις φυλακές του Μαλτεπέ ο Άγγελος Φιλιππίδης.
Ο πρώην πρόεδρος του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου ετοιμάζει την απολογία του και ξοδεύει όλο τον χρόνο του στην προετοιμασία των επιχειρημάτων που θα αντικρούσουν τις κατηγορίες, προσπαθώντας την ίδια ώρα απεγνωσμένα να πάει σε κελί με άλλους δύο.
Ο ίδιος, περιμένει όσο το δυνατόν πιο σύντομα την επιστροφή του στην Ελλάδα, ωστόσο το θέμα έχει αναδειχθεί σε… παιχνίδι κατασκόπων μεταξύ των δύο χωρών.
Εθισμένες στην παραδοσιακή ανατολίτικη μέθοδο του παζαριού, οι τουρκικές αρχές επιχείρησαν να βάλουν την υπόθεση της έκδοσης σε μια περίεργη διαπραγμάτευση με τις αντίστοιχες ελληνικές, μήπως και πάρουν ως αντάλλαγμα Τούρκους κατασκόπους που κρατούνται σε φυλακές στη χώρα μας.
Ο τρόπος που έγινε η τουρκική προσπάθεια, αναφέρουν πληροφορίες, ήταν λιγότερο διπλωματικός και περισσότερο άγαρμπος καθότι οι γείτονες συμπεριφέρονται συχνά ως «μπουνταλάδες» σε τέτοια θέματα.
Έγκυρες πηρές, πάντως, αναφέρουν ότι οι ελληνικές αρχές δεν μπήκαν καν στις συζητήσεις με τους Τούρκους, αποκρούοντας διακριτικά τις πιέσεις.