Να παραπεμφθούν στο πειθαρχικό Συμβούλιο του Αρείου Πάγου οι δυο εισαγγελείς που συμμετείχαν στο Συμβούλιο των φυλακών που χορήγησε τις 7 άδειες σε 15 μήνες στον καταδικασμένο για τρομοκρατία, Χριστόδουλο Ξηρό, ζητεί με πόρισμά του, ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Εφετών Ευάγγελος Ζαχαρής.

Ο εισαγγελικός λειτουργός που διενήργησε σχετική έρευνα, στο έκτασης 15 σελίδων πόρισμά του καταλογίζει ευθύνες στις δυο αναπληρώτριες εισαγγελείς , οι οποίες συμμετείχαν στο συμβούλιο, για:

- Κακή εκτίμηση των πραγματικών δεδομένων και χαρακτηριστικών της υπόθεσης

- Μη σωστή εκτίμηση της επικινδυνότητας του κρατούμενου

Ο κ. Ζαχαρής, σύμφωνα με πληροφορίες ασκεί κριτική στο νόμο βάσει του οποίου χορηγούνται οι άδειες γιατι δεν γίνεται διάκριση μεταξύ των κρατουμένων και -σύμφωνα με τις ίδιες πηγές- χαρακτηρίζει τον νόμο άστοχο.

Ο εισαγγελέας πήρε καταθέσεις από τις δυο εμπλεκόμενες εισαγγελείς και ζητεί -σύμφωνα με πληροφορίες την πειθαρχική τους δίωξη- ενώ εξέτασε ως μάρτυρες και άλλα εμπλεκόμενα πρόσωπα.

Το πόρισμα διαβιβάστηκε στην εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ευτέρπη Κουτζαμάνη, η οποία θα το μελετήσει πριν προχωρήσει σε οποιαδήποτε ενέργεια. Οι δυο εισαγγελείς αντιμετωπίζουν ακόμα και το ενδεχόμενο της προσωρινής παύσης από τα καθήκοντά τους.