Σε μία απίστευτη πρόκληση προχώρησαν μέλη της «Χρυσής Αυγής» που έκαναν παρέλαση στο Κερατσίνι και -σύμφωνα με μαρτυρίες- κατέβασαν πανό που είχε αναρτηθεί στη μνήμη του δολοφονημένου από «χρυσαυγίτες» Παύλου Φύσσα, στο σημείο που έπεσε νεκρός.

Περίπου 80 μέλη της Χρυσής Αυγής, ανάμεσά τους και παιδιά, έκαναν το πρωί παρέλαση στο Κερατσίνι, με στρατιωτικό βήμα και κρατώντας κάποιοι ασπίδες, φωνάζοντας συνθήματα για «εθνικιστές αγωνιστές». Μάλιστα επιτέθηκαν στο στέκι αντιεξουσιαστών «Ρεσάλτο», όπου βρίσκονταν μέσα 15 άτομα και έριξαν πέτρες, τούβλα και χρώματα, προκαλώντας καταστροφές.

Σύμφωνα με την Εφημερίδα των Συντακτών, ορισμένοι από τους «χρυσαυγίτες», πήγαν στο σημείο όπου δολοφονήθηκε ο Φύσσας και κατέβασαν το πανό που υπήρχε εκεί προς τιμήν του, κάτι που όμως δεν επιβεβαιώνει η Αστυνομία.

Το απόγευμα, εξάλλου, η «Χρυσή Αυγή» σε εκδήλωση σε ξενοδοχείο του Μεταξουργείου, παρουσίασε τον Ηλία Κασιδιάρη ως υποψήφιο δήμαρχο Αθηναίων που ισχυρίστηκε ούτε λίγο, ούτε πολύ, πως πάει για νίκη στις δημοτικές εκλογές.

Ο εκπρόσωπος της Χρυσής Αυγής κατήγγειλε την παραμονή στη φυλακή του αρχηγού και 5 ακόμη βουλευτών του νεοναζιστικού μορφώματος.