Δεν έχει προηγούμενο η συμπεριφορά ενός αστυφύλακα και τριών ειδικών φρουρών οι οποίοι κατηγορούνται ότι έκλεψαν χρήματα και ναρκωτικά από αλλοδαπούς.

Οι τεσσερίς τους σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία αυτόφωρης διαδικασίας, κατηγορούνται για κατάχρηση εξουσίας, παραβίαση οικιακού ασύλου, κλοπή και σωματική βλάβη.

Οι αλλοδαποί κατήγγειλαν συγκεκριμένα ότι, το βράδυ της Τετάρτης επί της οδόυ Αγίου Κωνσταντίνου, τέσσερις ένστολοι αστυνομικοί, αφού προηγουμένως τους έλεγξαν σε υπαίθριο χώρο και βρήκαν στη κατοχή τους ναρκωτικά (οκτώ συσκευασίες με ποσότητες ακατέργαστης κάνναβης και δύο καρτέλες με φαρμακευτικά σκευάσματα), εισήλθαν στη συνέχεια παράνομα στο σπίτι τους, έψαξαν τους χώρους του σπ��τιού και αφαίρεσαν από την κατοχή τους το ποσό των 1.100 ευρώ.

Επιπλέον, ο ένας εκ των αλλοδαπών κατήγγειλε ότι ο αστυφύλακας άσκησε βία σε βάρος τους, χτυπώντας τους με το χέρι στο κεφάλι.

Από την έρευνα της Διεύθυνσης Εσωτερικών Υποθέσεων, προέκυψε ακόμη ότι οι τέσσερις αστυνομικοί δεν είχαν αναφέρει στο κέντρο της Άμεσης Δράσης τίποτα σχετικό με το περιστατικό, ενώ δεν είχαν προβεί σε προσαγωγή – σύλληψη των υπαιτίων.

Επιπλέον, τα κατασχεθέντα ναρκωτικά παραδόθηκαν από τους αστυνομικούς σε μεταγενέστερο χρόνο, όταν κατόπιν εντολής του Κέντρου κλήθηκαν να μεταβούν στο Τμήμα Ασφαλείας Ομόνοιας, προκειμένου να εξεταστούν οι καταγγελίες.

Με απόφαση του Αρχηγείου της ΕΛ.ΑΣ, σε βάρος του αστυφύλακα και των ειδικών φρουρών διατάχθηκε η διενέργεια Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης.