Σύγχυση επικρατεί σχετικά με τον χωρισμό του ζεύγους Φρανσουά Ολάντ – Βαλερί Tριερβελέρ καθώς χθες βράδυ η δικηγόρος της 48χρονης δημοσιογράφου σε δηλώσεις της στην εφημερίδα «Le Figaro» ανέφερε πως το ζευγάρι επιθυμεί να βρει μια κοινή λύση.

Στο δημοσίευμα με τίτλο: «Η Βαλερί επιθυμεί μια αξιοπρεπή έξοδο» τονίζεται πως η επίσημη σύντροφος του Γάλλου Προέδρου δεν κάνει κανέναν εκβιασμό και δεν θέλει να βλάψει τη θητεία του.

Ωστόσο, λίγη ώρα αργότερα η Βαλερί Tριερβελέρ μιλώντας στον ρ/σ Europe 1 διέψευσε τα λεγόμενα της πρώην δικηγόρου της στην εφημερίδα Figaro. "Μίλησε χωρίς να γνωρίζει και χωρίς να έχει εντολή. Δεν είναι πια σύμβουλος μου" είπε χαρακτηριστικά.

Αίσθηση προκάλεσε και η παρέμβαση του αρχισυντάκτη του περιοδικού L’ Express σχετικά με παλαιότερη γνωριμία της δημοσιογράφου με τον πρώην πρόεδρο Φρανσουά Μιτεράν, λέγοντας πως είχε γοητευτεί.

Στην Ινδία η Βαλερί την Κυριακή

Η Βαλερί Τριερβελέρ, η οποία νοσηλεύθηκε επί οχτώ ημέρες μετά τις αποκαλύψεις για τη σχέση του συντρόφου της γάλλου προέδρου Φρανσουά Ολάντ με την Γκαγιέ, θα βρεθεί την Κυριακή στη Βομβάη, για να υποστηρίξει μια ανθρωπιστική οργάνωση.

Σύμφωνα με την ίδια πηγή, το ταξίδι της Τριερβελέρ στη Βομβάη, οργάνωσε η μη κυβερνητική οργάνωση Action contre na faim (ACF). Τη σύντροφο του Ολάντ, θα συνοδεύει στο διήμερο ταξίδι της στην Ινδία η ηθοποιός Σαρλότ Βαλαντρί.

Μετά την αποκάλυψη της σχέσης του με την ηλικίας 41 ετών Ζιλί ��καγιέ, ο Γάλλος πρόεδρος υποσχέθηκε να ξεκαθαρίσει γρήγορα την κατάσταση με την Τριερβελέρ.

Η αποσαφήνιση της κατάστασης θα γίνει πριν από το ταξίδι του Γάλλου προέδρου στις ΗΠΑ στις 11 Φεβρουαρίου.

Αξίζει να αναφέρουμε πως άτομο από το περιβάλλον του Ολάντ εξομολογείται στο περιοδικό VSD: «Ο Γάλλος πρόεδρος θα μπορούσε να χωρίσει, αλλά τώρα καταλαβαίνει πως δεν είναι εύκολο, καθώς τον ενάμιση χρόνο παραμονής της Τριερβελέρ στο Ελιζέ, η δημοσιογράφος έγινε μάρτυρας μικρών και μεγάλων μυστικών».