Πρώτη ανάρτηση: 24/01/2014 14:34

Συνεχίζονται οι έρευνες της Αντιτρομο��ρατικής σε σπίτια αντιεξουσιαστών σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη ενώ σε εξέλιξη είναι έρευνα σε σπίτι αντιεξουσιαστή στο Μεταξουργείο.

Την ίδια ώρα σύμφωνα με πληροφορίες η έρευνα της αντιτρομοκρατικής για τον εντοπισμό του Χριστόδουλου Ξηρού, επεκτείνεται και σε φυλακισμένους στον Κορυδαλλό καθώς οι Αρχές εκτιμούν πως δεδομένου του ότι ο "Μανώλης της 17 Νοέμβρη" μπαινόβγαινε σε άλλο κελιά, μπορεί σε κάποιους να εκμυστηρεύτηκε τις επόμενες κινήσεις του.

Το Στέιτ Ντιπάρτμεντ για την απόδραση Ξηρού

«Είμαστε σε στενή επαφή με τις ελληνικές αρχές για τις προσπάθειές τους να βρουν τον δραπετεύσαντα τρομοκράτη» ανέφερε η αναπληρώτρια εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, Μαρί Χαρφ.

Απαντώντας στην ερώτηση αν οι ΗΠΑ «συμμετέχουν ενεργά» στις έρευνες για την τρομοκρατία (στην Ελλάδα), η κα Χαρφ είπε: «Όχι, εννοώ, αυτή είναι μια ελληνική έρευνα. Είμαστε έτοιμοι να προσφέρουμε υποστήριξη στην ελληνική κυβέρνηση αν χρειαστεί, σίγουρα».

Την προηγούμενη μέρα, η αναπληρώτρια εκπρόσωπος επανέλαβε τη δήλωση αξιωματούχου του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, εκφράζοντας «βαθύτατη ανησυχία» για το γεγονός ότι ο Χριστόδουλος Ξηρός παραμένει ασύλληπτος και τώρα φέρεται να απειλεί με νέες πράξεις βίας, όπως είπε.

Καταλήγοντας, επεσήμανε ότι «συνεχίζουμε να εργαζόμαστε στενά με τις ελληνικές αρχές στην αντιμετώπιση αυτών που χρησιμοποιούν τη βία για να επιδιώξουν να επιτύχουν τους στόχους τους».