«Τα παιδιά μας δεν φταίνε σε τίποτα, επειδή τους ξέφυγε ο Χριστόδουλος... Ζητάνε καταθέσει�� εις διπλούν, εις τριπλούν, μπαίνουν στα σπίτια μας με μικρά παιδιά και ψάχνουν τα συρτάρια των ρούχων τους, τα παιχνίδια τους. Πήγαμε στο χωριό και ο 7χρονος γιος μου με ρωτούσε 'η αστυνομία θα μας βρει στο χωριό μαμά;'», καταγγέλλει η σύζυγος του αδερφού του Χριστόδουλου Ξηρού, Θεοδώρα Παναγιωτίδου.

Η γυναίκα ξέσπασε, μιλώντας σε ραδιοφωνικό σταθμό της Θεσσαλονίκης, υποστηρίζοντας ότι κάποιοι αστυνομικοί χτύπησαν τον σύζυγό της και προσήγαγαν αυτή βίαια, ενώ απείλησαν και τον γιο της ότι θα χάσει την δουλειά του.

«Είναι σωστό να ξεσπάνε πάνω μας επειδή έχουν μένος προς τον Χριστόδουλο; Όλα αυτά γίνονται για εκφοβισμό, εμείς δεν έχουμε σχέση με αυτά. Θα μπορούσαμε εμείς να εμποδίσουμε τον Χριστόδουλο να φύγει; Είναι 56 χρονών άνθρωπος. Ας τον παρακολουθούσαν… Το σύστημα τους γεννάει αναρχικούς. Δε μπορεί να μας συμπεριφέρονται λες και είμαστε εμείς εγκληματίες. Δεν μπορεί να μας απειλούν ότι θα χάσουμε τη δουλειά μας. Να απειλούν τον 22χρονο γιο μου», είπε χαρακτηριστικά.

Τέλος, απέφυγε να σχολιάσει τα όσα είπε ο κουνιάδος της στο βίντεο που έστειλε. «Δεν θέλω να συζητήσω αυτά που λέει ο Χριστόδουλος στο βίντεο. Ο Χριστόδουλος είναι ο αδερφός του άντρα μου. Τον αγαπάμε, είναι ο άνθρωπός μας, άσχετα με τις κατηγορίες που τον βαρύνουν. Εγώ αυτό τον άνθρωπο τον γνώρισα πριν 25 χρόνια», καταλήγει.