Πρώτη ανάρτηση: 23/01/2014 14:00

Συνεχείς είναι οι εξελίξεις σχετικά με την υπόθεση της έκδοσης του Άγγελου Φιλιππίδη στην Ελλάδα.

Σύμφωνα με πληροφορίες που έρχονται στο φως της δημοσιότητας, οι Τούρκοι ζητούν ανταλλαγή του πρώην προέδρου του ΤΤ με Τούρκους που κρατούνται στην Ελλάδα.

Μάλιστα, στη λίστα των Τούρκων φέρονται να είναι δύο πράκτορες της ΜΙΤ και ένας Κούρδος κατηγορούμενος για υποθέσεις τρομοκρατίας.

Δημοσίευμα της εφημερίδας "Έθνος", αναφέρει πως δεν πρόκειται για τυχαίο γεγονός η σύλληψη δύο Τούρκων κουρδικής καταγωγής στη Θεσσαλονίκη μόλις πριν από ένα 24ωρο.

Για τους δύο άνδρες, ηλικίας 49 και 51 ετών, εκκρεμούσε σήμα της Ίντερπολ ενώ φέρονται να έχουν σχέσεις με το Επαναστατικό Λαϊκό Απελευθερωτικό Κόμμα-Μέτωπο (DHKP-C).

Και οι δύο αφέθηκαν ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους, ενώ το Συμβούλιο Εφετών Θεσσαλονίκης θα αποφασίσει μέχρι τα τέλη Φεβρουαρίου αν θα εκδοθούν στην Τουρκία.

Σχετικά με την τύχη του Άγγελου Φιλιππίδη, τα επόμενα 24ωρα αναμένεται να ξεκαθαρίσει αν θα υπάρξει συμφωνία, ενδεχομένως με αμοιβαίες υποχωρήσεις.

Εκδόθηκε νέο ένταλμα σύλληψης

Νέο ένταλμα σύλληψης για νέα υπόθεση επισφαλούς δανείου, εκδόθηκε σε βάρος του πρώην επικεφαλής του ΤΤ 'Αγγελου Φιλιππίδη.

Η υπόθεση αφορά δανειοδ��τηση συνολικού ύψους περίπου 104 εκατ. ευρώ, προς επιχειρηματία. Για την υπόθεση ασκήθηκε ποινική δίωξη για τα ίδια αδικήματα, όπως και στις προηγούμενες, δηλαδή για απιστία, άμεση συνέργεια σε αυτήν και νομιμοποίηση εσόδων από παράνομη δραστηριότητα, ενώ φέρονται κατηγορούμενοι συνολικά 14 πρόσωπα. Την ίδια ώρα, σύμφωνα με πληροφορίες, καθυστερεί η έκδοση του Φιλιππίδη στην Ελλάδα, επειδή πρέπει πρώτα να μεταφραστούν κομμάτια της δικογραφίας στα τούρκικα, ώστε να εκδώσουν τα απαραίτητα έγγραφα οι τουρκικές αρχές!


Παράλληλα, σύμφωνα με πληροφορίες, τέθηκε στο αρχείο η υπόθεση της δανειοδότησης Κύπριου επιχειρηματία, καθώς από την εισαγγελική έρευνα προέκυψε ότι τα δάνεια του εν λόγω εφοπλιστή εξυπηρετούνται κανονικά.