Αντίθετος με την απόφαση του αδερφού του, Χριστόδουλου Ξηρού να δραπετεύσει, εμφανίστηκε μετά τον Δ. Κουφοντίνα και ο Σάββας Ξηρός.

Αναφερόμενος στην επικήρυξη του είπε συγκεκριμένα «Νομίζω ότι γυρίσαμε στα παλιά. Δεν θα ήθελα να το σχολιάσω… Αυτό είναι θέμα λειτουργίας των διωκτικών αρχών», ενώ πήρε ξεκάθαρες αποστάσεις από την απόφαση του αδερφού του να δραπετεύσει: «Ας ακούσει τη συνείδησή του, μακάρι να συνέλθει και να κάνει το σωστό».

Στην συνέχεια πρόσθεσε: «Ο Χριστόδουλος Ξηρός είναι Χριστόδουλος Ξηρός και εγώ είμαι Σάββας... Ο Χριστόδουλος κινδυνεύει, δεν μπορώ να πω αν κινδυνεύουν και άλλοι, επειδή είναι έξω, γιατί θα είναι σαν να προδικάζω καταστάσεις. Δεν είναι σωστό να πω κάτι... Πάντως, το μίσος οδηγεί σε αδιέξοδα».

Ωστόσο, δικαιολόγησε το γεγονός του ότι ήθελε να αποδράσει ο αδερφός του λέγοντας πώς οι συνθήκες στις φυλακές είναι πολύ σκληρές και πώς τα σωφρονιστικά ιδρύματα, όπως είναι σήμερα, δεν επιτελούν τον σκοπό τους.

Επιπλέον, αναφερόμενος στην 17Ν είπε «Η οργάνωση δεν υπάρχει. Η οργάνωση τελείωσε. Όταν λέμε τελείωσε, τελείωσε. Υπάρχει το δεξί μου χέρι που δεν έχει συλληφθεί γιατί το ακρωτηρίασαν και το πέταξαν».

«Ακόμα και στο δικαστήριο ο καθένας τράβηξε τον δρόμο του. Δεν υπάρχει αυτό το παραμύθι. Δεν υπάρχει αυτή η ομάδα που είχε μια συγκεκριμένη ψυχοσύνθεση, ας το πούμε έτσι», υπογράμμισε.

Όπως είπε ακόμα «η οργάνωση δεν ήταν μια οργάνωση λαϊκών τιμωρών, αλλά μια ένοπλη προπαγάνδα… Οι εποχές είναι διαφορετικές πια… Τι να εκπροσωπήσει η 17Ν;».

Επιπλέον ξεκαθάρισε «Μην με γυρνάτε στα παλιά. Δεν θέλω να γυρίσω στο παρελθόν και να καθορίσει αυτό το μέλλον μου».